Italiaanse roerbaksoep – rundergehakt – ontbijtspek

Italiaanse roerbaksoep – rundergehakt – ontbijtspek

Ingrediënten voor 6 personen

50g ontbijtspek
1 teentje knoflook
350g rundergehakt
1-2 tl currypoeder
400g Italiaans groentepakket
1,5 l. groentebouillon
2 ontvelde tomaten
2 el fijngesneden peterselie
2 el fijngesneden bieslook
zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Bak het ontbijtspek krokant in een droge koekenpan. Voeg het gehakt toe en bak in +-5 min. rul.

Voeg het currypoeder en knoflook toe en bak +-2 min. mee. Voeg de groenten toe en bak die al roerende 3-4 min. mee.

Schenk de bouillon erbij, gepelde tomaten en breng de soep aan de kook. Laat deze op zacht vuur 5-10 min. koken tot de groenten gaar zijn. Breng de soep op smaak met zout en peper en roer er voor het serveren peterselie en bieslook door.

Voedingswaarde per persoon: 203 Kcal

 

Laat een reactie achter