Ingrediënten voor 4 personen

 1 aubergine

1 courgette

1 gele paprika

1 ui

1/2 knoflookteentje

2 kl gedroogde oregano

1 kl gemalen kaneel

50g rode splitlinzen

150g tomatenpuree

250g tomatenblokjes

1 el light crème fraîche

50g light geraspte kaas

250ml groentebouillon

2 kl balsamicoazijn

2 el olijfolie

Peper en zout

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200° en bereid de bouillon. Snijd de aubergine in de breedte, snij dan in halve plakjes van 1/2cm dik. Snipper de ui. Snijd de courgette en paprika in kleine blokjes. Pers de knoflook.

Verhit 1/2 van de olijfolie in een pan op middelmatig vuur. Voeg de ui toe en bak 3 minuten. Voeg de courgette en de gele paprika toe, breng op smaak met peper en zout en bak 5 min. Voeg de knoflook en tomatenpuree toe en breng op smaak met oregano en kaneel. Roer goed en laat alles bakken voor 2 min. Voeg de splitlinzen, balsamicoazijn, tomatenblokjes en de groentebouillon toe, roer goed en laat alles zachtjes koken gedurende 20-25 min.

Leg de aubergine op een bakplaat met bakpapier, besprenkel met de rest van de olie en breng op smaak met peper en zout. Rooster ze 10-12 min. in de oven. Doe het tomatenmengsel in een ovenschaal en leg de plakjes aubergine op het mengsel. Besmeer de aubergine met crème fraîche en bestrooi met de geraspte kaas. Bak de moussaka nog 5-6 min. in de oven.

 

Voedingswaarde per persoon: 534 Kcal