Nieuwjaarsmenu – hapje: Kerriescampi met tartaar van appel en avocado

Nieuwjaarsmenu – hapje: Kerriescampi met tartaar van appel en avocado

Ingrediënten voor 4 personen 

8 grote, gepelde en geblancheerde scampi’s
1 avocado
1 lente-uitje
1 appel
½ limoensap
1 takje verse munt
1 eetlepel olijfolie
1 koffielepel kerriepoeder
peper en zout

Bereidingswijze 

Laat de scampi’s ontdooien en dep droog. Pers de halve limoen. Schil de appel en snij in hele kleine stukjes. Besprenkel met een beetje limoensap.
Snij het lente-uitje in de lengte in 4 en snipper fijn. Snipper de blaadjes munt fijn.
Snij het vruchtvlees van de avocado in kleine blokjes. Besprenkel met limoensap. Kruid met peper en zout.

Meng de lente-ui, de appel, de avocado en de munt voorzichtig door elkaar.
Verhit de olijfolie in een pan en leg er de scampi’s in. Kruid met het kerriepoeder, peper en zout. Bak de scampi’s ongeveer 2 min. op een hoog vuur.Verdeel de appel-avocadomengeling over 8 aperitiefglaasjes en schik in elk glaasje een gebakken scampi. Serveer meteen.

Reken op 2 glaasjes per persoon

Voedingswaarde per persoon: 53 Kcal

Laat een reactie achter