Nieuwjaarsmenu – voorgerecht: Tomaten-wortelsoep

Nieuwjaarsmenu – voorgerecht: Tomaten-wortelsoep

Ingrediënten voor 4 personen

400g tomaten
300g wortelen
2 preiwitten
¼ plantje basilicum
1 ui
1 dl lichte room
1,5 l kippenbouillon
1 el olijfolie
1/2 kl paprikapoeder
1 mespunt cayennepeper
peper en zout 

Bereidingswijze 

Verhit de olijfolie in een pan en stoof de ui glazig. Voeg de preiringen en de stukjes wortel toe, roer goed en laat even stoven.

Doe er de tomatenstukjes bij en roer eens goed. Overgiet met de bouillon en breng aan de kook. Laat 20 minuten koken.

Neem van het vuur en kruid de soep met het paprikapoeder, de cayennepeper, peper en zout. Mix fijn.

Giet de room erbij en meng goed.  Verdeel de soep en bestrooi met de fijngesnipperde basilicum.

Voedingswaarde per persoon: 100 Kcal

Laat een reactie achter