Reuma behandelen met infrarood

Reuma behandelen met infrarood

Heeft u een reumatische aandoening en wilt u uw (pijn)klachten verminderen? Denk dan eens aan infraroodstraling! Bij fit- en gezondheidscentrum InfraLigne beschikken we over diverse infrarood warmtecabines. Deze worden gebruikt voor mensen die willen afslanken én door mensen die verlichting willen bij reumatische klachten.

Behandeling reuma met infraroodstraling

Heeft u reuma, dan weet u vast dat dit een chronische ziekte is. U kunt de klachten onderdrukken met (pijn)medicatie en om soepel te blijven kunt u bewegingsoefeningen doen, bijvoorbeeld in de sportschool of bij een fysiotherapeut of oefentherapeut. Maar u kunt de klachten ook verminderen met behulp van infraroodstraling.

Wat is infraroodstraling?

Infrarood is een onschadelijke straling die diep doordringt in de spieren en gewrichten. Hierdoor worden de spieren en gewrichten verwarmd en wordt de doorbloeding gestimuleerd. Het resultaat? Vermindering van uw klachten en bij dagelijks gebruik is het mogelijk dat u minder pijnstillers hoeft te gebruiken.

Een aanzienlijk deel van onze klantenkring heeft een reuma-gerelateerde aandoening en zij kiezen bewust voor sporten bij InfraLigne. U mag er vanuit gaan dat alle expertise aanwezig is om samen met u vooruitgang te boeken en u op individuele wijze te begeleiden.

De infrarood warmtecabines van InfraLigne

Fit- en gezondheidscentrum InfraLigne heeft acht vestigingen in Nederland. In Maastricht, Margraten, Waalwijk, Tilburg, Dongen, Breda, Zwijndrecht en Bussum. In deze studio’s helpen wij u op verantwoorde wijze af te slanken met behulp van een infrarood warmtecabine. Maar deze cabines zijn ook bijzonder goed geschikt voor de behandeling van reumatische klachten. In de cabine voert u diverse beweegoefeningen liggend uit om uw rug en gewrichten te ontlasten. De infraroodstraling dringt tot vier centimeter diep door in uw huid, zodat uw spieren en gewrichten worden verwarmd en de doorbloeding wordt gestimuleerd. Dit geeft de nodige verlichting bij uw pijnklachten. Daarnaast kan de straling helpen bij nek- en rugklachten, astma, bronchitis en huidproblemen.

Wat is reuma?

In Nederland lijden bijna 2 miljoen mensen aan een vorm van reuma. Reuma is een verzamelnaam voor ruim honderd aandoeningen aan gewrichten, spieren en pezen. Deze aandoeningen komen steeds vaak voor en iedereen kan te maken met reuma. Ongeacht hoe oud je bent. De meeste vormen van reuma zijn te behandelen, maar niet te genezen. Bovendien is reuma een onvoorspelbare aandoening: de hevigheid van de klachten kunnen per dag variëren.

De ruim honderd reumatische aandoeningen zijn onder te verdelen in drie hoofdgroepen:

  • Ontstekingsreuma: het slijmvlies in uw gewrichtskapsel is ontstoken
  • Artrose: het kraakbeen in (een van) uw gewrichten is beschadigd
  • Wekedelenreuma: u heeft pijn aan het bindweefsel rondom het gewricht

Veelvoorkomende vormen van reuma zijn artrose, reumatoïde artritis, fibromyalgie en de ziekte van Bechterew.

Neem vrijblijvend contact op met onze beweegcoaches

Meer informatie over de infrarood warmtecabines van InfraLigne en over de exacte werking van infraroodstraling? Neem vrijblijvend contact op met de beweegcoaches van InfraLigne. Zij voorzien u graag van deskundig advies.

Wilt u vrijblijvend kennismaken met onze infrarood cabine? Meld u dan via onderstaand formulier aan voor de gratis intake en proefles bij een studio bij u in de buurt.

In welke vestiging wil je de intake & proefles doen?

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?

JaNee