Ingrediënten voor 4 personen

  • 200 g noedels
  • 2 kipfilets
  • ¼ broccoli
  • 1 wortel
  • 1 selderstengel
  • ¼ prei
  • 1 ui
  • ¼ courgette
  • 50 g sojascheuten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rood pepertje
  • ½ el sojasaus
  • ½ el ketjap
  • Peper, zout
  • ½ kippenbouillonblokje
  • Olijfolie

Bereidingswijze

Snij de kipfilet in lange repen. Kruid met peper en zout. Was de groenten. Snij de broccoli in stukken. Snij de wortel prei, selder, courgette, knoflook en ui fijn. Haal de pitjes uit het pepertje en snij eveneens fijn.

Breng water aan de kook met een scheutje olie en voeg vervolgens de noedels hieraan toe. Verhit terwijl wat olie in de wok. Bak de kippenreepjes aan. Voeg de groenten hieraan (behalve de sojascheuten)toe. Roer goed om. Wanneer de groenten bijna gaar zijn, blus dan met wat water. Voeg de ketjap, bouillonblokje en sojasaus hieraan toe.

Giet de noedels af, en doe dan bij de wok. Voeg de sojascheuten er ook dadelijk bij en roer goed om.

Voedingswaarde per portie

315 kcal – 23 g eiwitten – 41 g koolhydraten – 6 g vetten – 4 g vezels