Hallo allemaal,

Vrijdag j.l. zijn we weer een meet- en weegmoment gepasseerd en mijn gewichtsverlies zet zich gestaag voort. Sinds het vorige Infraligne meetmoment op 8 augustus ben ik weer 11 cm en ruim 7 kilo aan overgewicht kwijtgeraakt.
Door InfraLigne ben ik bewust op mijn voeding gaan letten, daarbij let ik niet alleen op wat ik eet, maar ik haal mijn motivatie ook uit wat ik niet meer eet.

Zo let ik bij het boodschappen doen ook op de etiketten van tussendoortjes, snoep en snackjes. En als je bewust wordt dat deze producten bijna altijd ware caloriebommen zijn is het vaak schrikken.

Een voorbeeld, zo was ik een liefhebber van chocolade:
• melkchocolade gemiddeld 550 cal. per 100 gram
• 85% puur chocolade bevat gem. 590 cal. voor hetzelfde gewicht
• zeevruchten chocolade 62 cal. per bonbon
• en een chocolade koekjes van 25 gram bevat 121 cal.

En een onsje chocolade is snel weggegeten, als je daarbij beseft dat een gemiddelde appel ca. 80 cal. telt en een heel bakje (125 gr) met verse framboosjes slechts 40 calorietjes is voor mij de keuze snel gemaakt.

Hennie