April 2018 – juli 2018

8,5 kg lichter en 73 cm minder in omvang en helemaal happy?

Dit had ik echt niet gedacht toen ik begon bij InfraLigne.

Mijn gewicht is nooit echt een probleem geweest. Ik ben 54 jaar, heb bijna een fulltime baan en daardoor een redelijk actief leven. Ik ben me zeker bewust van gezond eten en voldoende beweging.

Alleen de laatste jaren kwam er na elke zomer met gezellige BBQ’s en terrasjes, afspreken met familie en vrienden en heerlijke witte wijntjes wel een kilootje bij. Gezelligheid en eten en drinken, waarom leg ik toch steeds die associatie…..? Daarbij spelen leeftijd en hormonen die bij mijn leeftijd horen denk ik ook een rol.

Toen de weegschaal in het voorjaar 2018 boven de 70 kg aangaf, moest het knopje om. Met de zomer in het vooruitzicht (met leuke jurkjes) en de wil om nu echt die kilo’s kwijt te raken, ben ik gestart bij InfraLigne met een proefles.

Met een voedingsadvies, een eetdagboekje en een schema om 2 x per week een half uurtje te sporten ben ik gelijk begonnen met een pakket van 20 lessen.

De oefeningen zijn, zeker in het begin, best zwaar; ik ben niet echt lenig ?. Voor mij waren de oefeningen helemaal gericht op de buikspieren, maar daar was het ook het hardst nodig.

Je bouwt de oefeningen wel op in je eigen tempo. Ik ben 1, 63 en alle rolletjes waren ontstaan rond de taille en de buik. En met een kort lijf had ik daar best wel last van.

Het voedingsadvies is heel duidelijk. 3 volwaardige maaltijden en 2 gezonde tussendoortjes. Ik at vroeger de hele dag door, meestal met kleine beetjes. 2 liter water drinken per dag en opletten met de hoeveelheden vlees, vis of kip, koolhydraten, vetten en suikers en voldoende groente eten.

Elke les wordt je gewogen, elke 5 lessen wordt op 9 plekken je omvang gemeten en alles wordt bijgehouden op je kaart.

De dames helpen je bij de oefeningen, en geven je tips en tops over je voeding, zonder dwingend of vervelend te zijn.

De combinatie van sporten en een andere voedingsgewoonte heeft bij mij heel goed geholpen; in redelijke korte tijd ben ik de kilo’s kwijtgeraakt.

Ik kan wel zeggen dat ik best wel streng voor mezelf ben geweest en dat ik me schuldig ging voelen als ik eens een glaasje wijn dronk. Ik heb mijn streefgewicht nu gehaald en ben helemaal happy. Nu mag ik af en toe wel genieten van een glaasje wijn of iets lekkers.

Het sporten ga ik blijven doen, ik heb vandaag getekend voor een jaarabonnement!

Gezonde groetjes,

Liefs Carol.