Chocoladetaart zonder vetstof

Ingrediënten voor 8 personen
• 250 g vruchtvlees van courgette
• 10 g water
• 150 g fondant chocolade
• 10 g bakbestendige zoetstof
• 3 eieren
• 2 eetlepels witte bloem
• 1 koffielepel bakpoeder
• bakpapier
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 175°C. Breng het vruchtvlees samen met het water aan de kook tot beetgaar en mix het geheel. Smelt vervolgens de chocolade au bain marie of in de microgolf. Voeg de gesmolten chocolade samen met de zoetstof toe aan de courgettemix. Doe er vervolgens ook nog de bloem en de eidooiers bij.
Mix dit alles tot een homogeen mengsel. Klop daarna de eiwitten stijf en spatel deze voorzichtig onder het chocolade mengsel. Leg het bakpapier in een taartvorm en breng het deeg in de vorm. Bak de chocoladetaart gedurende 35 min in de oven.
Voedingswaarde per portie
• 143 kcal
• 4 g eiwit
• 15 g koolhydraten
• 11 g suikers
• 2 g vezels
• 8 g vet (4 g verzadigd vet; 3,5 g onverzadigd vet)