9 oktober 2014

Mooie dromen komen heel soms uit!

Inmiddels heb ik mijn broekriem weer aan moeten halen, en ben ik voorbij het laatste gaatje. Vanmiddag heb ik een gaatje op mijn riem erbij moeten prikken, iets waar ik enkele maanden geleden alleen nog maar van kon dromen.
Mede door de support van Infraligne ben ik afgelopen zomer ruim 12 cm aan omvang kwijtgeraakt. Vele jaren heb ik qua afvallen regelmatig gewanhoopt en dacht ik een onbereikbaar doel na te streven. Het leek voor mij niet meer haalbaar te zijn, om mijn ernstige overwicht naar een normaal gewicht om te buigen. Het enige dat mij restte was de herinnering aan slanker tijden. Ik heb nog een foto uit beter tijden waarop ik slank, fit en sportief te zien ben. Lang heb ik gedacht dat dit vergane glorie zou zijn, maar niets is wat het lijkt.
Als het steeds moeilijker wordt om iets te kunnen, vervaagt ook de wil om een doel te bereiken. Maar door Infraligne ben ik dubbel gemotiveerd geraakt om ook de resterende kilo’s aan overgewicht kwijt te raken. Er nadert weer een meet- en weegmoment, en ik heb er alle vertrouwen in dat het ook dit keer tot een positief resultaat zal leiden. Door Infraligne heb ik er weer vertrouwen in gekregen dat een gezond gewicht ook voor mij binnen handbereik gaat komen. Dit neemt niet weg dat ik soms een moment van zwakte ken, maar door de trainingen en begeleiding blijf ik hier niet lang in hangen, dergelijke momenten zijn slechts van korte duur.
Aanvankelijk maakte ik me zorgen dat het afvallen mij niet zou lukken, maar in plaats daarvan ben ik super gemotiveerd geraakt en had ik vooraf niet durven dromen dat de resultaten zo positief zouden zijn, of zoals een wijze chinees ooit zei:
“één poging, betekend meer dan duizend voornemens!”

 

17 oktober 2014

Aan de lijn!

We hebben weer een Infraligne meet- en weegmoment achter ons liggen, met ook dit keer een positief resultaat. Ik begin bijna te zweven van plezier, want inmiddels ben ik al heel veel kilo’s aan overgewicht kwijt. Als mijn gewichtsverlies zo door blijft gaan kunnen ze me binnenkort echt een keer van het plafond plukken.
En mijn positieve resultaat biedt meerdere gunstige bijverschijnselen, zo is mijn mobiliteit met sprongen vooruit gegaan en ben ik lichamelijk veel actiever geworden.
Ik pak vaker de fiets en als ik een trap op moet lopen heb ik veel kilo’s minder aan ballast mee omhoog te sjouwen. Ook mijn conditie is sterk verbeterd en heb ik aanzienlijk minder gezondheidsklachten, bovendien heeft mijn zelfvertrouwen een flinke boost gekregen.
Door mijn kwijtgeraakte kilootjes ben ik weer in staat dingen te doen, die ik al jaren uit mijn denken verbannen had. Zo hoop ik nog dit jaar een nieuwe kleding outfit te kunnen aanschaffen. Dit keer niet meer in een “grote maten” speciaalzaak, maar eindelijk weer een vrije keuze in een “normale” kledingwinkel kunnen maken voelt goed. Deze gedachte alleen al stemt mij vrolijk. Ik ben vele jaren voor de aanschaf van kleding van een beperkt XXXXL assortiment afhankelijk geweest.
Aan dit tijdperk lijkt door de support van Infraligne nu eindelijk een einde te komen, want tot nu toe ben ik in korte tijd, zonder al te grote problemen veel overtollig vet kwijtgeraakt.
Vooraf had ik niet durven dromen dat het me zo goed zou lukken, dit kwam door de diverse dieetprogramma’s. Deze televisieprogramma’s wekken de indruk dat zwaarlijvigheid uitsluitend met super zware trainingen, uithongeren en behoorlijk vermoeiende krachtinspanningen is te bedwingen. Mijn ervaringen hebben mij echter geleerd dat met de Infraligne methode en een beetje discipline, in relatief korte tijd het zelfde resultaat behaald kan worden.
Het lijnen heeft me in korte tijd al vele voordelen gebracht, en er zullen er ongetwijfeld meerdere volgen. Ik ben blij dat ik de stap gezet heb om af te gaan vallen, want vroeger kreeg men mij uitsluitend aan de lijn door tegen me te zeggen dat er telefoon voor me was ……………