Hennie’s ervaringen met een SPREKENDE WEEGSCHAAL..

113 een pechgetal:
Het verleden was regelmatig een worsteling met de weegschaal, want het viel voor mij niet mee om een geschikt meetinstrument te vinden. Dikwijls begonnen de problemen al direct bij de aanschaf van dit doorgaans zo frustrerende weegtoestel.

Zo bleken de meeste schalen vaak niet op mijn weelderig lichaamsbouw berekend te zijn. Het gros van de weegplateaus was slechts berekend op de gemiddelde mens, de meeste schalen hielden er geen rekening mee dat er op deze aardbol ook mensen met een behoorlijk groot overgewicht rondsjouwen die de grens van 130 of 150 kilo te boven gaan.

Als ik toevallig een weegtoestel trof die mijn gewicht wel aan kon, kwam daarbij vaak meteen het volgende probleem bijna letterlijk om de hoek kijken. Want bij het bestijgen van de schaal belemmerde mijn welgevormde buik meestal het uitzicht op het display. Hierdoor was mijn gewicht door mijzelf soms niet gemakkelijk af te lezen, dus ging ik hiervoor naar een creatieve oplossing opzoek.

En die heb ik gevonden in de vorm van een sprekende weegschaal. Geen gedoe meer om het display af te kunnen lezen, gewoon op de schaal gaan staan en het toestel zegt dan bijna op de gram nauwkeurig het juiste gewicht.

Door mijn positieve resultaat bij Infraligne kreeg mijn sprekend weegtoestel een prominente plaats in mijn woonkamer. Zo af en toe zoek ik even de bevestiging van de verloren kilootjes en kan ik de verleiding niet weerstaan om toch even op de schaal te gaan staan.
Zo ook bij mijn visite….

Ik kreeg bezoek, en toen ik enthousiast vertelde dat ik door de support van Infraligne al veel kilo’s aan overgewicht was kwijtgeraakt, vroeg ze of ze zichzelf ook even op mijn schaal mocht wegen, ik stemde daarmee in…. maar ik mocht haar gewicht niet weten en ze vroeg me daarom of ik niet naar het display wilde kijken als ze op de weegschaal ging staan…

Enthousiast betrad ze het weegplateau, en ze probeerde daarbij zelf haar gewicht af te lezen. Maar vanuit de richting van mijn weegschaal klonk reeds een overduidelijk luid, duidelijk en goed gearticuleerd: “honderd-en-dertien-komma-zeven kilogram”.

Geschrokken en enigszins teleurgesteld stammelde ze “nu weet je toch mijn gewicht”. Ik reageerde daarop spontaan met “ja ……. maar ik heb niet gekeken!”