Weekmenu 2014: Nieuwjaarsmenu

Voorgerecht
Garnalencocktail met pompelmoes en yoghurtdressing

Ingrediënten voor 4 personen
• Enkele blaadjes kropsla
• 1 roze pompelmoes
• 1 avocado
• 75 g gepelde grijze garnalen
• 75 g roze garnalen
Voor de dressing:
• 4 el magere yoghurt
• 1 el mayonaise
• 2 el pompelmoessap
• 1 tl mosterd
• 1 tl ahornsiroop
• Gemalen peper en zout

 
Bereidingswijze
Schil de pompelmoes tot op het vruchtvlees en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Vang ondertussen het sap op voor de dressing. Schil de avocado, snijd in parten en druppel er een beetje citroensap over om verkleuring te voorkomen. Verdeel de blaadjes sla over 4 borden of schaaltjes. Schik de avocado en pompelmoes ertussen. Strooi de garnalen erover en werk af met de dressing.
Voedingswaarde per portie
• 151,4 kcal
• 11,3 g eiwit
• 6 g koolhydraten
• 5,7 g suikers
• 3,4 g vezels
• 9,1 g vet (1,2 g verzadigd)