Ingrediënten voor 4 personen

250 g zuivere americain
500 g prei
250 g tomatenblokjes (blik of diepvries)
250 g champignons
Halve ui
200 g volkoren pasta
2 dl extra light room (max. 5% vet)
62 g light mozzarella
70 g tomatenpuree
90 g groene pesto
vetarm groenten bouillonblokje
water
1 eetlepel olijfolie
paprikapoeder, peper en zout
Bereidingswijze

Verwarm de oven op 200°C.
Snij de halve ui en de propere champignons fijn. Snij de prei in 2 en snij er dan fijne ringen af en spoel deze in wat water.

Smelt de olie in een grote pot en stoof de ui aan. Voeg de zuivere americain toe en prak fijn met een vork. Roer om tot het vlees goed gaar is.
Voeg de preiringen, de champignons, de tomatenpuree en wat water toe.
Kruid met peper en zout. Alles goed mengen en afdekken en op een zacht vuurtje laten pruttelen gedurende een kwartier.

Voor de pasta: breng 2 liter water aan de kook met een groenten bouillonblokje en kook de pasta gaar. Giet af en spoel met een klein beetje koud water.

Voeg de helft van de room en de tomatenblokjes toe aan het prei mengsel, goed mengen en nog een drietal minuten op het vuur laten.

Meng de pesto met de andere helft van de room.

Doe in een grote ovenschotel: een laag pasta, een laag van de sausbereiding en de helft van de pesto saus en herhaal dit nog 1 keer. Snij de halve mozzarella bol in dunne schijfjes en leg deze schijfjes op de ovenschotel en bestrooi met wat paprikapoeder. Schuif 10 minuten in de voorverwarmde oven en laat even kleuren onder de grill.

Voedingswaarde per portie:

498 kcal
31 g eiwitten
22 g vetten
44 g koolhydraten