Ingrediënten voor 4 personen

 

500g kalkoenfilet

100g couscous

2 aubergines

3 teentjes knoflook

4 eetlepels olijfolie

2 koffielepels honing

4 takjes rozemarijn

2 eetlepels rozijnen

Platte peterselie

Peper

 

 

Bereidingswijze

 

Bak de kalkoenfilet gedurende 5 minuten aan elke kant in 2 eetlepels olijfolie en kruid met peper. Voeg de honing toe en laat het vlees rusten. Plaats de filet 4 minuten in de oven op 180°C. Strooi de couscous in een schaal met de rozijnen.

Voeg er 250 ml kokend water aan toe en laat zwellen. Hak de platte peterselie en voeg ze toe aan de couscous. Snijd de aubergine in dunne schijven en fruit ze in wat olijfolie met een geperst teentje knoflook en een rozemarijntakje. Snijd de kalkoenfilets en voeg er een beetje honingsaus aan toe. Maak torentjes van afwisselend couscous en aubergineschijfjes met een dresseerring.

 

Voedingswaarde per portie:

 

490 kcal
43 g eiwitten
20 g vetten
30 g koolhydraten