Ingrediënten voor 1 persoon

50 g havermout
200 ml rijstmelk
100 g appel of rijpe peer (om onze fruitboeren te steunen)
Kaneel
Chiazaad

Bereidingswijze

Bereid de havermout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dit kan warm of koud.
Als je voorgestoomde havervlokken neemt (bv. Damhert) is de bereidingstijd kort, rauwe havermout moet tot een half uur koken. Ik meng de havervlokken met de rijstmelk in een kleine kookpot en breng het mengsel al roerend aan de kook. Dan moet het 1 minuut zachtjes doorkoken. Zet het vuur uit en laat de pap met het deksel op nog 5 minuten staan. Snij ondertussen je appel of peer in stukjes en strooi er kaneel over. Kaneel is een verwarmend kruid, ideaal om in de winter aan je gerechten toe te voegen. Na 5 minuten giet je de warme pap over het fruit, meng en smullen maar!
Chiazaad is een superfood, dat o.a. goed is voor je darmwerking, hiervan kan je een eetlepel toevoegen. Havermoutpap verzadigt langere tijd. Vind je de hoeveelheid te groot, dan kan je de rest als tussendoortje eten, bv. met een nieuwe portie fruit erbij.

Voedingswaarde per portie:

328 kcal
6,85 g eiwitten
5,5 g vetten
59,3 g koolhydraten

Recept opgemaakt door Infraligne.