WEEKMENU 2017 – WEEK 15

 

Ingrediënten

 

175 gram volkoren speltmeel
50 gram amandelmeel
2 tl bakpoeder
snuifje zout
1tl kaneel
100 ml agavesiroop
3 eieren
100 gram margarine voor bakken en braden
1 appel in plakjes gesneden

 

 

Bereidingswijze

 

Meng in een kom het speltmeel, amandelmeel, bakpoeder, kaneel en zout. Voeg hier de agavesiroop, eieren en margarine aan toe. Mix met een mixer de ingrediënten tot een beslag. Voeg met een spatel de plakjes appel toe.

Vet een cakevorm in en verdeel het beslag over de cakevorm. Bak de cake 45-50 minuten gaar in de oven. De cake is gaar als je er met een prikker in steekt en deze er schoon uit komt.

Laat de cake circa 10 minuten afkoelen voordat je deze uit de vorm haalt en op een rooster plaatst om in z’n geheel te laten afkoelen.

 

 

Voedingswaarde per 100g: 253 Kcal, 8g eiwitten, 32g KH, 11g vet