Ingrediënten voor 4 personen

 

400 g dun gesneden rundslapjes

450 g paksoi

500 g gemengde paddenstoelen

240 g udon noodles(voorgekookt)

4 cm gember

1 rode peper

3 el sojasaus

4 blokjes vetarme rundsbouillon

2 el zonnebloemolie

 

Bereidingswijze

 

Kook 2 l water en voeg hierbij 4 blokjes vetarme rundsbouillon.

Verwijder de zaadjes uit de rode peper en snijd de peper fijn. Schil de gember en snijd 4 cm van de gember heel fijn.
Snijd de rundslapjes in reepjes. Snijd de paksoi (zowel het groene als het witte gedeelte) in stukjes van +/- 1 cm. Snijd de champignons in plakjes.

Verhit 2 el zonnebloemolie in een wok of soeppan en fruit de rode peper en de gember 2 minuten op lage temperatuur. Voeg de rundsreepjes toe en kruid met peper. Bak ongeveer 2 minuten op matig vuur. Voeg de paksoi erbij en bak nogmaals 2 minuten.

Voeg de 2L bouillon en de champignons toe en laat 5 minuten koken. Voeg als laatste de udon noodles er bij. Breng op smaak met 3 el sojasaus, peper en zout.

Verdeel over de soepkommen.

 

Voedingswaarde per portie: 575 kcal