Kalfsreepjes met prei en champignons

Ingrediënten voor 4 personen:
• 500g kalfslapjes
• 1 teentje knoflook, 4 el sojasaus
• 1 ui, 2 preien
• zout en peper
• 150g champignons, 150g oesterzwammen, 150g shii-takes
• 3 el olie, 25cl vleesbouillon
Bereidingswijze
Het vlees in reepjes snijden en gedurende 1u laten marineren in de sojasaus met de in plakjes gesneden knoflook. De ui en prei in ringen snijden, de paddenstoelen met een vochtige theedoek schoonwrijven en van de oesterzwammen en shii-takes de harde steeltjes verwijderen en in plakjes snijden.
De olie in een pan doen, het vlees erbij doen en op een hoog vuur bakken, uit de pan nemen en warm houden. De paddenstoelen in het overgebleven vet +/- 2 min.bakken, prei en uienringen toevoegen en ook 2 min.bakken.
De bouillon erbij gieten en aan de kook brengen, het vuur lager zetten en de groenten laten smoren tot de prei beetgaar is. Het vlees erbij doen, op smaak brengen met peper en zout.

Voedingswaarde per portie:
• 270 kcal
• 33g eiwit
• 10g KH
• 4,5g vezels
• 10g vet (2 g verzadigd 7 g onverzadigd)