Kip met couscous en zuiderse groenten

Ingrediënten voor 4 personen
• 200 gram couscous
• 500 gram kippenreepjes
• 250 gram gele of groene courgette
• 250 gram paprika
• 250 gram snijbonen
• 1 ajuin (fijngesnipperd)
• 1 koffielepel kippenkruiden
• Peper
Yoghurtsausje:
• 200 gram Griekse yoghurt
• 1 teentje fijngesneden look
• 1 mespunt cayennepeper
• 2 eetlepels citroen- of limoensap
• 1 koffielepel mosterd
Bereidingswijze
Snijd alle groenten in kleine blokjes. Neem een wokpan en stoof hierin de ui glazig, voeg nadien de kippenreepjes toe. Breng op smaak met de kippenkruiden. Voeg de groenten toe en roerbak het gerecht nog 10 minuten. Yoghurtsaus: Meng het fijngesneden teentje look, de mosterd, het citroensap en de cayennepeper door de yoghurt. Werk eventueel af met gesnipperde peterselie of koriander.
Kook ondertussen de couscous volgens de verpakking beetgaar en meng de groentjes en de kip hieronder. Dien op met de yoghurtsaus.

Voedingswaarde per portie
• 465 kcal
• 37 g eiwit
• 47 g koolhydraten
• 7,6 g vezels
• 14,4 g vet