Ingrediënten voor 4 personen

4 kipfilets
3 eetlepels mosterd
2 eetlepels honing
1 eetlepels ketjap manis (zoete sojasaus)
2 eetlepels azijn
1 koffielepel paprikapoeder
6 grote aardappelen
3 bosjes radijsjes
200 g rucola
200 g kerstomaten
Olijfolie en balsamico

Bereidingswijze

Verwarm de barbecue. Spoel de aardappelen schoon en smeer een laagje olie over elk exemplaar. Voeg een snuifje zout toe en verpak elke aardappel in zilverpapier en prik er een paar keer in. Laat de aardappelen ongeveer een uurtje garen boven de hete kolen.
Doe de mosterd, honing, ketjap en azijn in een mengschaal. Roer alles door elkaar en kruidt met paprikapoeder en peper. Maak ondiepe insnijdingen in de kipfilets en bestrijk ze met de marinade. Bak de kipfilets gaar op de barbecue en strijk ze tussendoor nog in met de marinade. Bereid ondertussen de salade door de radijzen, rucola en tomaten te spoelen. Snij de radijzen en tomaten midden door. Haal de aardappelen uit het zilverpapier en plet ze grof. Verdeel de rucola, radijzen, tomaten en aardappelen in een grote serveerschaal en druppel er wat olijfolie en balsamico over. Serveer de stukken gegrilde kip op de salade.

Voedingswaarde per portie:

365 kcal
27,7 g eiwitten
10,9 g vetten
34,1 g koolhydraten