Kip-spinaziecurry (met raita)
Ingrediënten voor 4 personen

1tl olijfolie
450g kipfilet, in blokjes
2.5cm gemberwortel (geschild en geraspt)
2 teentjes knoflook
2tl gemalen koriander
2tl gemalen komijn
1tl gemalen kurkuma
1tl chilipoeder
1 blik tomatenblokjes
100ml vetarme kippenbouillon
350g jonge spinazie
1 hand verse koriander

Voor de raita:
stuk komkommer
300g magere griekse yoghurt
2el muntblaadjes (gescheurd)

Bereidingswijze

Verhit de olie in een grote koekenpan op een matig vuur. Leg de stukjes kip in de hete olie en bak ze in 3-4 minuten bruin.
Voeg de gember, knoflook en specerijen toe en roerbak ze een minuut tot de aroma’s vrijkomen. Voeg dan de tomaten en de bouillon toe en breng het geheel zacht aan de kook. Laat een paar minuten pruttelen tot het vocht iets is ingekookt.
Controleer of de kip gaar is voor je de pan van het vuur haalt en roer dan de spinazie erdoor.

Raita: snijd de komkommer overlangs door, haal de zaadjes eruit en snijd in dunne plakjes. Vermeng met de Griekse yoghurt en de muntblaadjes en serveer de raita bij de curry.

Werk af met de verse korianderblaadjes.
Dit gerecht kan geserveerd worden met bruine rijst, reken dan 40g ongekookte rijst per persoon

Voedingswaarde per portie (zonder rijst):

242 kcal
35 g eiwitten
12 g koolhydraten