Ingrediënten voor 1 persoon

• 100 gram mager lamsvlees
• 50 gram zoet appel
• 100 gram courgette
• 100 gram paprika
• 1 ui
• 1/ 2 teentje knoflook
• 1 eetlepel arachideolie
• ½ builtje ongekookte zilvervliesrijst
• Rozemarijn en tijm naar smaak
• Kerrie
Bereidingswijze

Schil de ui en snij deze in twee stukken. Was en schil de appel en snij deze in kleine blokjes. Was de courgette, de paprika en snij deze in fijne reepjes. Schil de knoflook en snij de helft van de ui fijn.
Snij het lamsvlees in stukjes en rijg deze afwisselend met de stukjes appel aan een brochettestokje. Kruid af met rozemarijn en tijm. Breng het water en de helft van de ui aan de kook. Voeg daarbij de kerrie en de rijst. Laat deze gaar worden. Verwijder de ui als de rijst klaar is (+- 20min).
Fruit ondertussen de ui en de knoflook in de arachideolie in een wokpan. Grill ondertussen de lamsbrochette op een grillpan. Doe de fijngesneden courgette, paprika in de pan en wok deze tot de groenten gaar zijn (+-15 min). Kruid af met rozemarijn en tijm.

Voedingswaarde per persoon: 476 Kcal