Ovenschotel met quorn en witlof

Ingrediënten voor 4 personen
• 12 middelgrote aardappelen (± 720 gram)
• 400 gram quorngehakt
• 500 gram witlof (± 500 gram)
• 250 gram champignons
• 3 wortelen
• 1 ui (gesnipperd)
• 100 ml magere melk
• 100 ml vetarme groentebouillon
• 2 eetlepels olie
• 1 eetlepel Provençaalse kruiden
• Nootmuskaat, zout en peper
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de aardappelen en kook ze gaar. Schil de wortelen en snijd in kleine blokjes. Reinig de champignons en snijd in schijfjes. Was het witlof, verwijder de harde kern en snijd in grote stukken.
Verhit 2 eetlepels olie in een pan en fruit de ui. Voeg de champignons en de wortelen toe en laat 10 minuten stoven. Voeg de quorn toe en kruid het geheel met de Provençaalse kruiden, peper en zout. Stoof ondertussen het witloof gedurende ± 10 minuten in een gesloten pan met een bodem magere melk en kruid eveneens met peper en zout.
Pureer de aardappelen met de vetarme groentebouillon en breng op smaak met de nootmuskaat.
Neem een grote ovenschotel, bedek de bodem met het quornmengsel. Leg het witlof erbovenop en werk af met de aardappelpuree. Zet de schotel voor 25 min in de oven.
Voedingswaarde per portie
• 320 kcal
• 22,6 g eiwit
• 41 g koolhydraten
• 15 g vezels
• 7,1 g vet