Pasta met broccoli en champignons

Ingrediënten voor 4 personen
• 500 gr volkoren pasta
• 1 ui
• 1 broccoli
• 500 gr champignons
• bakboter
• 1 flesje light room
• 1 vetarm groentebouillonblokje
• zwarte peper
• 150 gr geraspte kaas (gruyère light)

Bereidingswijze
Kook de pasta beetgaar. En kook de broccoli gaar (ongeveer 15 minuten).
Verhit een beetje boter in de braadpan en stoof de ajuinsnippers glazig. Doe er de schijfjes champignons bij en bak nog een 10-tal minuten op een zacht vuurtje.
Giet een flesje light room bij de ui en champignons en kruid met een verkruimeld groentebouillonblokje en flink wat peper. Laat de champignon roomsaus wat indikken op een zacht vuurtje.
Boter een ovenschotel in en schep hierin de pasta en broccoli. Overgiet met de champignon roomsaus en bestrooi de geraspte kaas over de pasta en kruid eventueel de kaas met extra peper. Zet het gerecht gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180°

Voedingswaarde per portie
451 kcal