Provencaalse kip met aardappelen

Ingrediënten voor 4 personen
4 kipfilets (500 g)
600 g aardappelen
250 g pelde tomaten in kleine stukjes1 blikje geconcentreerde tomatenpuree (70 g)
250 g champignons
1 rode, 1 gele en 1 groene paprika
1 ui (60g)
4 teentjes knoflook (24 g)
2 eetlepels bloem (24 g)
2 eetlepels olijfolie (20 g)
2 eetlepels vloeibare margarine (30 g)
2dl rode wijn
1 laurierblad
2 eetlepels peterselie
2 koffielepels rozemarijn
1 koffielepel tijm
1 blokje kippenbouillon
Peper en zout en Kippenkruiden
Bereidingswijze

Was je handen. Neem alle ingrediënten en weeg ze af. Schil de aardappelen en leg ze klaar. Kuis de champignons en snijdt ze in schijfjes. Was de paprika’s en snijdt ze in reepjes. Neem de ui, schil deze en snijdt hem in schijfjes. Neem 4 teentjes knoflook en pers ze uit. Neem de kipfilets en kruid ze met peper, zout en kippenkruiden. Verhit een braadpan, doe hierin de boter en de olijfolie. Wanneer de boter licht bruin begint te kleuren, bak je kipfilets aan. Eerst de ene kant zodat deze een lichtbruine korst krijgt. Vervolgens bak je de andere kant aan. Doe er de fijngesnipperde ui en de geperste look bij. Laat samen even aanstoven. Neem de kipfilets er even uit en leg ze op een bord. Voeg bij de ui en look in de braadpan de bloem toe en roer stevig. Blus met de rode wijn. Voeg de gepelde tomaten, tomatenpuree, champignons, kipfilets, laurierblad en kruiden toe. Voeg eventueel nog wat kippenbouillon toe indien de saus te dik is. (verhit 500ml water en voeg het bouillonblokje toe. Laat het oplossen).

 

 

Laat de saus nog even stoven op een zacht vuurtje gedurende 30 min. Neem de aardappelen en stoom ze gedurende 35 minuten. Serveer 150g aardappelen, 1 kipfilet en saus per persoon.

 

Voedingswaarde per portie

Kcal 473kcal
Eiwitten 31g
Vetten 11g
Koolhydraten 42g
Vezels 9g