Rijst met pesto en zwaardvis

Ingrediënten voor 4 personen
• 2 kopjes rijst (Liefst volkoren)
• 100 g parmezaan (geraspte)
• 600 g zwaardvisfilet
• 1 el pijnboompitten
• olijfolie
• 2 teentjes knoflook
• 1 bosje basilicum
• zout
Bereidingswijze
Kook de rijst gaar.
Rooster de pijnboompitten.
Snij de vis in 4 gelijke stukken.
Doe de pijnboompitten samen met het basilicum, de knoflook en het zout in een potje en maak deze fijn.
Voeg kaas toe en stamp deze samen met de vorige ingrediënten fijn. Voeg geleidelijk aan de olijfolie toe tot je een smeuïge pesto krijgt.
Bestrijk de stukken vis met olie en gril ze 2 à 3 minuten in een grillpan langs beide kanten.
Serveer de vis met de pesto en wilde rijst. Garneer met basilicum.
Voedingswaarde per portie
• 571 kcal
• 56 g eiwitten
• 4 g suiker
• 38 g vetten ( 31 g onverzadigd, 7 g verzadigd)
• 1 g vezels