Risotto met kip

Ingrediënten voor 4 personen

• 1 kippenbouillonblokje
• 1l water
• 300g rauwe kipfilet
• 40ml olijfolie
• 4 kleine sjalotjes
• 250g risottorijst ongekookt
• 280g wortel
• 250g courgette
• 4g kerriepoeder
• 4 g peper

Bereidingswijze

Snij de kip in gelijke stukken. Was de courgette en de wortels, maak ze schoon en snijd ze in kleine stukken. Snipper de sjalot fijn. Breng 1 liter water met 1 bouillonblokje aan de kook. Bak de stukken kip en de groenten in een pot met de olijfolie. Voeg na 5 minuten de rijst toe, meng, kruid met peper en kerriepoeder en laat verder koken zodat de rijst doorschijnend wordt. Giet de bouillon er beetje bij beetje bij en meng regelmatig. Wanneer de rijst al de bouillon heeft geabsorbeerd (ongeveer 15 minuten), is de risotto klaar. Dien de risotto in diepe borden

Voedingswaarde per portie

378 Kcal
24 g Eiwitten
13g Vet
42 g Koolhydraten