Risotto met knolselderij en paddenstoelen

Ingrediënten voor 4 personen
• 1 ui (gesnipperd)
• 1 gele paprika (in blokjes)
• 250g risottorijst
• 500mL magere groentebouillon
• 200g paddenstoelen (in blokjes) (bij voorkeur oesterzwammen)
• 300g knolselderij (in blokjes)
• 150g gekookte kikkererwten of bonen
• olijfolie
• citroensap, peper, zout en tijm
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 225°C. Roer de blokjes knolselderij onder een scheut olijfolie, peper en zout. Rooster ze samen met de blokjes paddenstoelen in de oven, ongeveer 20 minuten. Stoof ondertussen de ui en de paprika met wat zout en tijm. Voeg de rijst toe, roerbak tot hij glazig wordt. Lepel geleidelijk de bouillon erbij tot de rijst gaar is. Voeg daarna de paddenstoelen, de knolselderij en de paprika aan de rijst toe. Breng op smaak met peper, zout en citroen. Voor een extra toets werk af met sesamzaadjes en peterselie.
Voedingswaarde per portie
• 370 kcal
• 12 g eiwit
• 54 g koolhydraten
• 3 g suikers
• 7 g vezels
• 6 g vet (0 g verzadigd 6 g onverzadigd)