Mijn naam is Rita.

Ik ben 47 jaar, werk als opleidingsfunctionaris bij de Stichting Pergamijn. Ik ben getrouwd met Rainer en heb 2 kinderen van 12 en 9 jaar oud. Voor de kinderen kwamen had ik een normaal figuur, geen Barbie maar gewoon (68 kg).

Toen kwamen de kinderen en ook nog problemen met de schildklier, waardoor ik maar liefs 10 kg te zwaar was geworden. Ik hoorde me dan ook vaak tegen vrienden en familie zeggen, ik ben eigenlijk te zwaar maar…

In de vakantie van 2010 hadden we een klein huisje in Frankrijk gehuurd. Schitterend maar als je de douche uitkwam stond je meteen voor een grote spiegel. Nou, na de vakantie dacht ik: ‘Of ik moet iets aan mijn gewicht doen of ik moet stoppen met zeuren’. Ik besloot het eerste.

Ik had van InfraLigne gehoord en besloot me te informeren, eens met wat mensen gepraat en denken, denken. Toch wel kostbaar enz. Maar toch, op mijn verjaardag 7 september, ben ik begonnen. Met knikkende knieën, want ik vond het toch echt wel spannend. Na de intake was ik helemaal enthousiast.

“Dit was wat ik nodig had: goede begeleiding, voedingsadvies en bewegen (ook nog lekker warm).”

Dit alles in een gezellige, warm ingerichte ruimte met kaarsjes en leuke mensen.

En het ging lukken:

  • Op 7-9 woog ik 79.2 kg;
  • Op 29-9 woog ik 76 kg en – 30 cm;
  • Op 1-11 woog ik 72 kg en – 72 cm, wat een stimulans, de kleren zitten los en de pyjama valt af…;
  • Op 24-11 woog ik na 20 weken infra-line nog 68.8 Kg en – 89 cm.

Fantastisch bijna mijn oude gewicht van vroeger terug. Heerlijk! Tijd voor een nieuwe spijkerbroek, van maat 44-42 naar 40-38 (met riem). Ik voel me veel fitter en beweeg veel gemakkelijker. Nu moet ik het gaan volhouden, maar dat lukt me wel.

Ik ga nu het onderhoudsprogramma doen, om het ook goed vol te houden en een vinger aan de pols te houden om niet in oude gewoontes terug te vallen. Met de Dames van InfraLigne gaat dat zeker lukken.

Iedereen bedankt voor de goede begeleiding, goede tips en de gezelligheid. En jullie blijven me zien komen!

Rita