Salade van quinoa, groene groenten en gerookte zalm
Ingrediënten voor 2 personen
50g Quinoa ongekookt
Vetarm kippenbouillonblokje
Laurierblad
200g Gerookte zalm
100g Kerstomaten
50g Rucola
50g Postelein
120g of 4 groene asperges
½ appel
2 stengels pijpajuin
5 blaadjes munt
20g of 7 walnoten
1 koffielepel honing
Peper en zout
Dressing:
15 blaadjes basilicum
40 ml Rice vinegar (rijstazijn)
½ citroen
Peper en zout

Bereidingswijze
Kook de quinoa 10 tot 15 minuten in water met een bouillonblokje en laurierblad. Giet af in een zeef en spoel met koud water.
Kook de asperges 3 tot 4 minuten in gezouten water. Spoel met koud water. Snijd ze in 4.
Snijd de gerookte zalm in reepjes. Halveer de kerstomaten. Snijd de pijpajuin, munt en appel fijn. Was de rucola en postelein en snijd ze een beetje fijner.
Neem een maatbeker; mix de basilicum samen met de citroen en rijstazijn fijn tot een gladde vinaigrette. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg alles samen in een grote kom, voeg de honing en walnoten toe. Meng de vinaigrette eronder. Werk af met peper en zout.
Voedingswaarde per portie:
363 kcal per persoon