VOORGERECHT
Sint-Jakobs vruchten met kreeftensaus
Ingrediënten voor 4 personen
• 200 ml Lacroix kreeftenfond
• 1 gesnipperd sjalotje
• 2 teentjes knoflook
• 1 eetlepel tomatenpuree
• olijfolie en boter
• 1 venkel
• 1 laurierblad
• 4 steranijs
• 12 sint-Jacobs vruchten
• verse dille
• peper en zout
Bereidingswijze
Snijd de venkel flinterdun en leg op ijswater, dan wordt de venkel krokant. Houd wat restjes venkel apart voor de saus. Snij het sjalotje en de look fijn.
Verhit wat olijfolie en fruit hierin de fijngesneden sjalot, look en de rest van de venkel. Voeg de steranijs, laurier en de tomatenpuree toe. Laat alles 5 minuten stoven. Blus dan met de kreeftenfond. Kruid met peper en zout. Laat rustig inkoken tot 1/3de.
Bak in een anti aanbakpan de sint-Jacobs vruchten op een hoog vuur in de helft olie, de helft boter, 1 minuut aan elke zijde en kruid met peper en zout.
Zeef de saus. Druk goed aan, zodat alle smaken in de jus terechtkomen.
Dep de venkelsliertjes af. Doe een bodempje van de fijngesneden venkel in een diep bord, giet hierop de jus, leg er 3 sint-Jacobs vruchten op en werk af met enkele plukjes dille.
Voedingswaarde per portie: 173 kcal per persoon