Staartvis op een bedje van groenten, geserveerd met volkoren pasta

Ingrediënten voor 4 personen

4 moten staartvis
150 g magere platte kaas
200 g champignons
1 grote ui
500 g wortelen
300 g prei
2 laurierblaadjes
200 ml visbouillon
1 takje peterselie
1 citroen
Peper en zout
280 g (ongekookt gewogen) volkoren pasta

Bereidingswijze

Maak de ui, wortelen, prei en champignons schoon en snijd alles in dunne reepjes. Stoof de fijngesneden groenten in de warme visbouillon. Leg de vismoten op de groenten samen met het laurierblad. Sluit de stoofpan en stoof de staartvis verder gaar. Vermeng intussen de plattekaas met enkele eetlepels visbouillon tot de gewenste dikte. Breng op smaak met peper en zout. Leg de staartvis op een verwarmde schotel. Breng hierop de groenten en verwijder het laurierblad. Warm het sausje op zonder het te laten koken en giet over de vis. Versier met enkele schijfjes peterselie en citroenschijfjes.

Volg de instructies op de verpakking en bereid de pasta. Kook al dente.

Voedingswaarde per portie:

Staartvis met groenten Volkoren pasta TOTAAL
255 246 501 Kcal
41 g 8.5 g 49.5 g Eiwitten
3.1 g 1.2 g 4.3 g Vetten
8.6 g 50.3 g 58.9 g koolhydraten