Surprise brownie

Ingrediënten voor 10 personen
• 1 courgette van ongeveer 200g
• 100g zwarte chocolade
• 1 eetlepel ongesuikerde bittere cacao
• 100g kristalsuiker
• 4 eieren
• 2 eetlepels bloem
• 1 koffielepel bakpoeder
• 1 snuifje zout
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 150°C. Maak de courgette schoon, haal de schil eraf en gooi de zaadjes weg. Snijd in blokjes. Laat de courgette enkele minuten stomen en mix vervolgens tot een puree. Laat de chocolade smelten au bain-marie en meng er vervolgens de cacao en de gemixte courgette door. Voeg het eigeel toe, evenals de suiker, de bloem, het bakpoeder en het zout. Klop het eiwit op en meng het voorzichtig onder het beslag. Schep het beslag in een taartvorm en bak 40 minuten op 150°C.
Voedingswaarde per portie
• 131 kcal
• 3,6 g eiwit
• 17,6 g koolhydraten
• 15,8 g suikers
• 1,1 g vezels
• 5,2 g vet (2,4 g verzadigd)