Ingrediënten voor 2 personen

175 g kipfilet
1 + ½ eetlepel limoensap
peper
1 koffielepel olijfolie
½ rode ui
1 kleine avocado
tabasco of chilisaus
6 sneden volkoren/meergranen brood
2 tomaten, in dunne plakjes
25 g alfalfa of sojascheuten

Bereidingswijze

Grill de kip tot die gaar is en laat afkoelen.
Laat de grill op gemiddelde stand voorverwarmen. Roer 1 eetlepel limoensap met de peper en de olijfolie door elkaar in een kom. Snijd de ui in dunne ringen en laat ze marineren in de kom. Prak de avocado en voeg er de rest van het limoensap bij. Doe naar smaak tabasco of chilisaus bij de avocado. Laat de sneetjes brood aan beide kanten roosteren onder de grill (ongeveer 2-3 minuten aan elke kant). Dit kan ook in de broodrooster. Snijd de afgekoelde kipfilet in fijne reepjes. Snijd de tomaten in dunne sneetjes. Beleg 1 sneetje brood met avocadopuree en kip en leg enkele uienringen, tomatenschijven en alfalfa erop. Leg een sneetje brood erop en doe hetzelfde. Snijdt de sandwich voorzichtig in twee en dien op.

Voedingswaarde per portie:

421 Kcal
27g eiwitten
18g vetten
36g koolhydraten
Recept opgemaakt door Infraligne