Varkenshaasje in maanzaadkorst met gegratineerde bloemkool en aardappelpuree.

Ingrediënten voor 4 personen

 

Voor het varkenshaasje

500g varkenshaasje, vet verwijderd

8 eetlepels maanzaad

2 theelepels mosterd

2 eetlepels citroensap

2 teentjes knoflook, geperst

Zout en peper

Voor de bloemkool

1 grote bloemkool

2 uien in ringen gesneden

4 eieren

2 dl magere melk

3 eetlepels geraspte light kaas

Peper en nootmuskaat

Voor de aardappelen

600g aardappelen

Magere melk

Peper, zout en nootmuskaat

Peterselie voor de afwerking

 

Bereidingswijze

 

Verwarm de oven voor op 200°C.

Meng de mosterd, het citroensap en knoflook in een schaaltje. Kruid het met peper en zout. Bestrijk het vlees met het mengsel. Rol het vlees door het maanzaad. Braad het vlees ongeveer 20 minuten in de oven en schuif het eventueel daarna nog even onder de grill.

Verdeel de bloemkool in roosjes en kook ze beetgaar. Klop intussen de eieren met de melk tot een beslag. Voeg peper en nootmuskaat naar smaak toe. Verdeel de uiringen over de bodem van een ovenschotel en leg daarop de bloemkoolroosjes. Schenk het beslag erover en bedek alles met de kaas. Bak de schotel ongeveer 10 tot 15 minuten in de oven op 200°C.

Kook de aardappelen tot ze gaar zijn. Giet de aardappelen af en prak ze met een vork. Zorg dat er nog stukjes in de puree zitten. Voeg melk en kruiden toe naar smaak. Werk af met wat peterselie.