Ingrediënten voor 4 personen

Voor de papillot:

– 1 ui

– 4 wortelenpersoonpersonen

– 1 pijpajuin

– 1 kleine witte selder

– 4 jonge preitjes

– 1 bosje peterselie

– 1 theelepel tijm

– 2 teentjes knoflook

– 2 theelepels olijfolie

– 700g krielaardappelen

– 1 theelepel grof zeezout

– Aluminiumfolie

Voor het vlees:

– Varkenshaasje van 700g

– 1 teentje knoflook

– 1 lente-ui

– 1 theelepel olie

– 2 dl runderbouillon

– 1 theelepel mosterd

– 2 eetlepels peterselie

Bereidingswijze:

De papillot:

Verwarm de oven voor op 200°C.

Was alle groenten voor gebruik en snijd in julienne reepjes. Snijd ook de lente-ui al in ringetjes voor het varkenshaasje. Pers de look fijn en meng deze door de groenten, houd 1 teentje geperste look apart voor het vlees. Neem daarna de krielaardappelen en snijd ze in 2. Meng alles in 1 kom samen met de olijfolie, tijm, peterselie en het zeezout. Verdeel het geheel over 4 porties in aluminiumfolie en zet ze dan voor een uurtje in de oven.

 Vlees:

Neem een braadpan en verhit deze met olie, voeg het vlees toe en bak het mooi bruin op een groot vuur. Kruid het vlees met peper, zout en muskaatnoot. Zet daarna het vuur stiller en laat het vlees verder garen ( 15-20min). Wanneer het vlees bijna gaar is neem je het uit de pan en houdt het warm.

Voeg in de pan de knoflook en lente-ui toe, eventjes bakken. Voeg daarna de bouillon toe en breng aan de kook. Meng dan de mosterd en peterselie erdoor. Laat het geheel inkoken tot ongeveer de helft. Leg het vlees terug een paar minuutjes in de pan en dien op met de papillot.

Voedingswaarde per persoon:

EN: 359 kcal     KH: 41,9g     V: 5,8 g    EW: 29 g

(berekend op 100g vlees per persoon)