Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 g geweekte linzen of kikkererwten
  • 2 uien
  • 6 tomaten
  • 1 wortel
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 blaadje laurier
  • 1 klein bosje peterselie
  • Zoetstof
  • Peper, zout
  • Margarine

Bereidingswijze

Pel en ontpit de tomaten en snij in grove stukken. Snij de wortel in brunoise. Fruit de ui en knoflook glazig in wat margarine. Voeg er de wortel aan toe. Roer er vervolgens de tomaten onder en laat meestoven. Kruid met peper en zout. Voeg er de peterselie, laurier, rozemarijn en tijm aan toe. Laat sudderen. Voeg er een halve theelepel zoetstof aan toe. Wanneer de saus te gebonden is, voeg er dan een beetje water aan toe. Haal het blaadje laurier er uit.

Pureer de linzen (of geweekte kikkererwten) tot een gladde stevige massa. Breng op smaak met peper en zout. Vorm van de massa balletjes. Indien het niet stevig genoeg is, kan je wat broodkruim en bloem aan het mengsel toevoegen. Bak de balletjes in wat margarine aan. Serveer met de tomatensaus en eventueel wat puree.

Voedingswaarde per portie

211 kcal – 13 g eiwitten – 24 g koolhydraten – 7 g vetten waarvan 1,4 g verzadigd en 5,6 g onverzadigd – 12 g vezels