HOOFDGERECHT
Visfondue

Ingrediënten voor 4 personen
– 2 potten vis fond en 1 pot kreeftenfond van Lacroix
– 500 g gemengde groenten bv. 20 g sjalot, 80 g wortelen, 100 g selderij, 100 g prei, 50 g champignons, 50 g sojascheuten. Als je een Oosters tintje wil toevoegen kan je nog enkele zachte kernen van citroengras toevoegen en 2 eetlepels sojasaus.
– 150 g vis bv. 50 g mosselen, 50 g tong, 50 g scampi’s
– 100 g groene kruiden van het seizoen. Voor de Oosterse toets hier zeker ook koriander gebruiken.
– 400 g vastkokende aardappelen
Bereidingswijze
– Schil de aardappelen en kook ze gaar.
– Snij de groenten fijn.
– Doe de fonds in een kookpot samen met de groenten en breng aan de kook.
– Maak ondertussen verschillende spiesjes van de vissoorten. Gebruik lange spiesjes en steek de vissoorten onderaan, steek op het uiteinde een rondje wortel om alles te fixeren. Zo kan je ze straks makkelijk uit het fonduestelletje halen.

– Als het soepje kookt, voeg je de groene kruiden toe en giet je alles over in het fonduestel. Nu kan je beginnen.
– Als de spiesjes gekookt zijn, kan je nog wat losse scampi’s of mosselen koken in het soepje. Dit krijgt steeds meer smaak en wordt mee geserveerd in een kommetje, naast de gekookte aardappelen.
Voedingswaarde per portie: +/- 245 kcal per persoon
DESSERT
Vruchtensorbet
Ingrediënten voor 4 personen
– 400 – 500 g fruit naar keuze
– 1 dl water
– 100 g rietsuiker
Bereidingswijze
Mix het fruit doe er de suiker en het water bij (eventueel zeven) en giet alles in de sorbetière. Laat ongeveer 20 min. draaien. Heb je geen sorbetière, zet het mengsel dan in de diepvriezer en roer om de 20 minuten even om.
Mijn lievelingssmaak is frambozen. Voor deze bereiding:
Voedingswaarde per portie: +/- 183 kcal per persoon
Wil je 2 kleurtjes serveren, dan kan je nog citroensorbet erbij maken.
Ingrediënten voor 4 personen
– eiwit van 1 ei
– 2 dl citroensap van onbehandelde citroenen
– 200 g suiker
– 3 dl water
Schil een paar citroenen, zonder het wit onder de schil te verwijderen. Laat de schillen ongeveer 30 minuten trekken in 3 dl water. Zeef het water en het citroensap. Mix deze vloeistof samen met de suiker en het eiwit en giet het mengsel daarna in de sorbetière. Laat ook ongeveer 20 minuten draaien. Bewaar ondertussen het eerste sorbet in de diepvriezer.
Werk eventueel af met vers fruit en een blaadje munt
Voedingswaarde per portie: +/- 215 kcal per persoon