Ingrediënten voor 4 personen

 

600 g koolvisfilet

240 g noedels

400 g Chinese kool

400 g broccoli

2 teentjes knoflook

1 chilipeper

2 tl kurkuma

20 ml Aziatische vissaus (Fish sauce)

20 ml sojasaus

3 magere groentebouillonblokjes

2 el (zonnebloem)olie

Peper en zout

 

 

 

 

 

Bereidingswijze

 

Breng 1,2 liter water met 3 magere groentebouillonblokjes aan de kook.

Snijd de broccoli in kleine roosjes en de Chinese kool fijn. Pers de knoflook en snijd de chilipeper heel klein.

Verhit 2 el olie in een wok en fruit de knoflook op laag vuur. Doe er de chilipeper en 2 tl kurkuma bij.

Voeg de bouillon, de Chinese kool en de broccoli toe aan de wok. Doe er de vissaus en sojasaus bij en laat het geheel ongeveer 4 minuten koken.

Kook ondertussen de noedels volgens aanwijzing op de verpakking. Giet af, spoel onder koud water.

Snijd de vis in blokjes en voeg deze toe aan de wok. Laat deze ongeveer 4 minuten mee koken. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de noedels over kommetjes en serveer de soep erover.

 


Voedingswaarde per portie: 460 kcal

Je vindt alle recepten op https://www.infraligne.nl