Ingrediënten voor 20 koekjes

 

  • 200 g volkoren bloem
  • 80 g havervlokken
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 15 g zoetstof op basis van aspartaam
  • 180 g margarine
  • 1 ei
  • 80 g chocoladebolletjes

 

Bereidingswijze

Doe de bloem, bakpoeder, zoetstof en haver in een mengkom. Neem de mixer en roer rustig om. Doe de boter er beetje bij beetje bij. Voeg er vervolgens het ei en het bakpoeder aan het beslag toe. Meng tot een egaal beslag. Voeg als laatste de chocoladebolletjes toe en roer om tot ze gelijkmatig verspreid zijn.

Laat het deeg een half uur rusten in de koelkast. Verwarm ondertussen de oven voor op 175 °C. Rol balletjes van ongeveer 4 cm, leg op een bakplaat en druk wat plat. Bak de koekjes ongeveer 20 minuten.

Voedingswaarde per portie

100 kcal – 8 g vetten – 2 g eiwitten – 10 g koolhydraten