Ingrediënten voor 4 personen

 

450 g kastanjechampignons

1 kleine ui

1 bos rucola sla

2 eetlepels olijfolie

240 g volkoren spaghetti

4 eieren

50 ml witte wijn

160 ml magere room

120 g geraspte light kaas

Eventueel peper en zout

 

   

Bereidingswijze

 

Breng een ruime pan met water aan de kook. Snipper de ui. Snijd de champignons in plakjes en de rucola sla grof. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen van de verpakking. Kook de eieren 5 à 6 minuten (eventueel mee met de pasta). Bak de champignons in een paar minuten lichtbruin, voeg de ui toe en bak hem even mee. Afblussen met de wijn. Breng alles aan de kook en voeg de room toe. Voeg wat peper aan de saus toe en eventueel wat zout. Kook hem even tot hij licht gebonden is. Giet de spaghetti af en schep de champignonsaus erdoor. Schep als laatste de rucola sla erdoor en serveer direct, zodat de sla nog knapperig is. Geef de gepelde, zachtgekookte eitjes erbij en bestrooi met geraspte kaas.