Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 kalfslapjes
  • 20 groene asperges
  • 4 el balsamico azijn
  • 2 tomaten
  • basilicum
  • Margarine
  • Peper, zout

Bereidingswijze

Schil de asperges. Kook ze beetgaar in licht gezouten water. Kruid de kalfslapjes met peper en zout. Snij de kalfslapjes eventueel nog wat bij zodat het een dun lang lapje is. Schik de asperges op het lapje, rol op en prik vast.

Bak de lapjes aan in wat boter. Voeg wanneer de lapjes bijna klaar zijn, voeg de tomaten, basilicum en balsamico azijn hieraan toe. Laat nog even door pruttelen.

Serveer met gekookte aardappelen, puree of pasta.

Voedingswaarde per portie

139 kcal – 24 g eiwitten – 2,5 g koolhydraten – 4 vetten waarvan 1,2 g verzadigd en 2,8 g onverzadigd – 1 g vezels