Wortelsoep met kerrie

Ingrediënten voor 4 personen
• 800 gram wortelen
• 1 dikke ui
• 2 à 3 stengels bleekselderij
• ± 1,3 liter water
• 1½ à 2 koffielepels gele kerriepasta (toevoegen naar smaak)
• 50 ml light room (5% vet)
• Tijm en peterselie
Bereidingswijze
Was de wortelen, uien en bleekselderij en snij ze in stukken van gelijke blokjes. Stoof deze groenten even in een beetje water. Voeg na enkele minuten water toe, tot de groenten onder staan en laat de groenten verder garen. Voeg hierna de kerriepasta toe naar smaak. Mix nadien de soep fijn en leng de soep eventueel aan met water. Voeg de light room toe, kruid met een beetje tijm en versier met peterselie.
Voedingswaarde per portie van 300 ml
• 81 kcal
• 2 g eiwit
• 16 g koolhydraten
• 14 g suikers
• 8 g vezels
• 1,2 g vet (waarvan 0,4 g verzadigd vet)