Zuiderse groentetaart

Ingrediënten voor 4 personen
• 1 paprika
• 1 rode ui
• 1 courgette
• 1 eetlepel olijfolie
• Peper, zout, Provençaalse kruiden
• 2 eieren
• 40 g geraspte light kaas
• 1 teentje knoflook
• 2 vellen filodeeg
• 75 g gekookte ham
• 8 kerstomaatjes, in tweeën gesneden
• 15 g geraspte light kaas

Bereidingswijze

Reinig de paprika en snijd in blokjes. Reinig de rode ui, snijd deze doormidden en dan in halve ringen. Snijd de courgette doormidden en dan in dunne schijfjes. Wrijf een pan in met wat olijfolie en bak alle groenten kort aan. Kruid met peper, zout en wat Provençaalse kruiden. Maak een mengsel van de eieren, geraspte light kaas en geperste look. Kruid met peper en zout. Snijd de gekookte ham in blokjes. Leg bakpapier in een bakvorm, leg de vellen filodeeg er kruiselings in en vouw de randen dubbel. Bedek het deeg met een laagje gebakken groenten en een laagje ham, overgiet met het eiermengsel, schik daarop de rest van de gebakken groenten en werk af met de kerstomaatjes.
Bestrooi met wat light kaas en bak ca. 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.

Voedingswaarde per portie

221 kcal
15,0 g eiwitten
10,0 g vetten
17,5 g koolhydraten