Tomatencrèmesoep met sinaasappel
Ingrediënten voor 4 personen
9 grote tomaten
1 ui in dunne ringen
100g aardappelen
2 el fijngehakte verse dragon
Enkele blaadjes dragon voor de garnering
1 blokje vetarme kippenbouillon
Schil en sap van 1 sinaasappel
Zout, peper

Bereidingswijze
Bak de ui in een grote, droge kookpan even aan (goed blijven roeren). Voeg de geschilde en in stukjes gesneden aardappelen en de bouillon toe. Breng aan de kook.
Pel de tomaten (leg ze eerst even in kokend water), snij ze in stukken en schep ze in de soep. Voeg de dragon toe.
Laat de soep met het deksel op de pan zachtjes koken. Roer de soep af en toe even door met een houten lepel.
Pureer de soep in een keukenmachine of blender en schenk het sinaasappelsap erbij. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de soep en garneer met de sinaasappelschil en de dragonblaadjes.

Deze soep kan zowel warm als koud gedronken worden.

Voedingswaarde per portie:
82 kcal per persoon