Recepten2019-02-14T17:29:05+01:00

Gezonde brownietaart met topping (8 st)

Ingrediënten Brownietaart                   300 gram zoete aardappel 2 eieren 2 el ahornsiroop 50 gr amandelmeel 1 el bakpoeder 4 verse dadels 1 el kokosolie 3 el cacao Topping 150 gr halfvolle kwark 1 blaadje gelatine 1 el ahornsiroop 50 gr rode blauwbessen/frambozen Bereidingswijze De zoete aardappelen koken. Ondertussen de oven voorverwarmen op 175° en de springvorm van 20 cm invetten of eventueel bakpapier gebruiken. Laat de dadels weken. De eieren samen met de ahornsiroop en de aardappelen blenden. Voeg het amandelmeel, bakpoeder, de cacao, kokosolie en de ontpitte dadels aan de mix toe meng tot een stevig beslag. Dit mag ongeveer [...]

16 feb 2020|Recepten gezond eten|0 Berichten

Indiase curry met kip en bloemkoolrijst

Ingrediënten voor 2 personen 300 gram kipfilet 1 rode paprika 1 teen verse knoflook 2 tomaten 300 gram verse spinazie 1 sjalot 1 theel. komijnpoeder ½ theel. gemberpoeder 2 theel. kurkumapoeder ½ theel. nootmuskaat 100 ml. kokosmelk (dik) 300 gram bloemkoolrijst 2 eetl. olijfolie Verse koriander Zout en peper   Bereidingswijze Snijd de kipfilet in kleine stukjes en kruid deze met wat peper en zout. Verwarm 1 eetl. olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en bak de kipfilet rondom bruin. Snijd de paprika, tomaten, knoflook en de sjalot in kleine stukjes en voeg toe. Meng ½ eetl. [...]

09 feb 2020|Recepten gezond eten|0 Berichten

Heerlijke havermoutkoekjes

Ingrediënten voor 14 koekjes 2 grote banaen 120 g havermout 1 tl kaneel extra toevoegingen naar keuze van bijv cacaopoeder, kokosschilfers of noten   Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 180 °C Pureer de bananen (met een vork of een staafmixer) Voeg de havermoutvlokken toe en meng het geheel goed door elkaar Voeg de overig ingrediënten toe en meng opnieuw alles door elkaar Maak kleine bolletjes (diameter van ca. 3 cm) van het deeg en druk ze een beetje plat op een met bakpapier beklede bakplaat. Plaats gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven   Voedingswaarde per koekje zonder toevoegingen: [...]

02 feb 2020|Recepten gezond eten|0 Berichten

Rode linzensoep met kikkererwten

Ingrediënten 350 gr rode split linzen 2 uien 1 rode paprika 1 knolselderij 1/2 rode peper 1 cm gember 200 gr kikkererwten (pot) 300 gr runderlappen 1 lt water 200 ml kokosmelk klein blikje tomatenpuree 1 el rode currypasta 1 limoen 1 tl kaneel 1 tl kurkuma 1/2 tl nootmuskaat 1/2 tl komijn peper zout verse koriander olie om te bakken Nodig: grote soeppan, vergiet Bereiden: Schil en snipper de ui, maak de paprika schoon en snij in kleine blokjes, snij de peper in dunne ringen. Ik heb de zaadjes laten zitten, hou je niet van pittig dan moet je [...]

23 jan 2020|Recepten gezond eten|0 Berichten

Healthy macaroni

Ingrediënten voor 4 personen 220 g volkoren macaroni (ongekookt) 300 g diepvries tuinerwten 1 el extra vierge olijfolie 400 g bloemkoolrijst 1 bosje pijpajuin (6 stuks) 200 g gerookte kipreepjes 100 ml magere melk 170 g geraspte light kaas 1 tl nootmuskaat                                 Bereidingswijze Kook de macaroni (volgens de aanwijzingen op de verpakking) beetgaar. Kook in de allerlaatste minuut de erwten mee. Verhit ondertussen 1 el extra vierge olie in een pan en bak de bloemkoolrijst 3 min. Snijd de pijpajuin in ringen. Voeg de pijpajuin [...]

19 jan 2020|Recepten gezond eten|0 Berichten

Vegetarisch groente stoofpotje met kokosmelk

Ingrediënten voor 2 personen 100 g ongekookte bruine rijst Olijfolie 1 kleine ui 2 teentjes look 1/2 bloemkool 2 middelgrootte wortelen, geschild en gesneden 1 grote paprika, gesneden 100 ml kokosmelk (blik) Peper, zout, paprikapoeder, currypoeder, kurkuma, pili-pili   Bereidingswijze Kook de bruine rijst gaar Fruit de ui en de look in een pot met olie Snij de bloemkool in roosjes en voeg toe aan de pot Voeg een scheutje water toe en doe het deksel erop zodat de roosjes gaar worden Voeg de wortels toe als de bloemkool bijna gaar is Voeg daarna ook de paprika toe Kruid voldoende [...]

10 jan 2020|Recepten gezond eten|0 Berichten

Zalm met kruidenmosterd en prei in de oven met krieltjes

Ingrediënten voor 4 personen                                              4 zalmfilets (ongeveer 100g/stuk) 4 brede preistengels 500g krieltjes 2 eetlepels graantjesmosterd 2 teentjes look 250ml light room 1 citroen verse kruiden naar keuze peper en zout naar smaak   Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 180gr Was en snij de prei in fijne ringen, leg ze in een ovenschaal en kruid met peper en zout Overgiet de prei met de room, dek de schotel af (alu-folie), zet 15` in de oven en haal [...]

02 jan 2020|Recepten gezond eten|0 Berichten

Eend met wintergroenten

Ingrediënten voor 4 personen 2 eendenborsten 250 g aardappelen 400 g butternut Rozemarijn 3 teentjes look Olijfolie 3 wortels 1 pastinaak 1 bakje oesterzwammen Scheutje melk Nootmuskaat peper en zout Bereidingswijze Snij de butternut in gelijke delen (met schil). Doe de butternut in een ovenschaal, sprenkel er wat olijfolie over. Plet 2 teentjes look en leg deze bij de butternut. Voeg rozemarijn, peper en zout toe. Laat 30 minuten garen in de oven op 180 graden. Spoel de eendenborsten en dep droog met keukenpapier. Snijd inkepingen in de vetlaag. Schil de aardappelen, wortel en pastinaak. Snijd de pastinaak en wortel [...]

22 dec 2019|Recepten gezond eten|0 Berichten

Tiramisu met aardbeien

Ingrediënten voor 4 personen 400 g aardbeien 2 eieren 80 g mascarpone light 4 g zoetstof 1 kopje koffie scheutje amaretto 6 boudoir koekjes  Bereidingswijze Reinig de aardbeien, verwijder de kroontjes en halveer. Splits de eieren. Klop de eidooiers samen met de mascarpone en de zoetstof luchtig. Klop de eiwitten stijf. Schep voorzichtig door de mascarponecrème en meng goed. Meng de koffie met de likeur. Breek de lange vingers en wentel de koekjes door de koffie. Bedek de bodem van hoge glazen met koekjes, enkele aardbeien en een lepel mascarponeroom. Herhaal tot de ingrediënten zijn opgebruikt. Eindig met een flinke [...]

22 dec 2019|Recepten gezond eten|0 Berichten

Ovenschotel met koolvis, trostomaatjes en bloemkoolpuree

Ingrediënten voor 4 personen  8 aardappelen 1 bloemkool 1 grote ui 200g trostomaatjes 2 eetlepels olijfolie 2 takjes rozemarijn (optioneel) Snuifje peper Snuifje zout 1 eetlepel vloeibare bakmargarine 75 ml magere of halfvolle melk Snuifje nootmuskaat 4 koolvisfilets 1 bosje peterselie 3 eetlepels paneermeel   Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze gaar. Maak de bloemkool schoon en snijd in kleinere stukken. Stoom of kook de bloemkool gaar. Snijd de ui in kleine stukjes. Doe de ui in een ovenschaal Haal de steel van de trostomaatjes en was ze grondig. [...]

08 dec 2019|Recepten gezond eten|0 Berichten