Recepten2019-02-14T17:29:05+01:00

Ovenschotel met koolvis, trostomaatjes en bloemkoolpuree

Ingrediënten voor 4 personen  8 aardappelen 1 bloemkool 1 grote ui 200g trostomaatjes 2 eetlepels olijfolie 2 takjes rozemarijn (optioneel) Snuifje peper Snuifje zout 1 eetlepel vloeibare bakmargarine 75 ml magere of halfvolle melk Snuifje nootmuskaat 4 koolvisfilets 1 bosje peterselie 3 eetlepels paneermeel   Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze gaar. Maak de bloemkool schoon en snijd in kleinere stukken. Stoom of kook de bloemkool gaar. Snijd de ui in kleine stukjes. Doe de ui in een ovenschaal Haal de steel van de trostomaatjes en was ze grondig. [...]

08 dec 2019|Recepten gezond eten|0 Berichten

Sinterklaas havermoutpap ontbijt

Ingrediënten voor 1 portie 150 ml melk 35 g havermout 3 gedroogde abrikozen, in stukjes 1 mandarijn, grondig geschrobd, de schil en de vrucht een handje amandelschilfers 1 tl cacaonibs ½ tl speculooskruiden ¼ tl kaneel Bereidingswijze Rasp de oranje schil met een fijne rasp van het mandarijntje. Let erop dat je het witte, bittere gedeelte niet meeneemt. Verwijder vervolgens de pel, snijd de mandarijn met een scherp mes doormidden en snijd er schijfjes of stukjes van. Rooster de amandelschilfers enkele minuten in een droge pan. Schud ze zoveel mogelijk om, tot ze goudbruin zijn. Doe de melk, de specerijen [...]

04 dec 2019|Recepten gezond eten|0 Berichten

Napolitaanse buche

Ingrediënten voor 6 personen 110 gram petit beurre 100g fondant chocolade 85procent 2 eieren 2dl slagroom 1 eetlepel sterke koffie Fruit naar keuze   Bereidingswijze Verkruimel de koekjes. Klop de room en vermeng met de koekjes. Chocolade smelten. En voeg er de koffie bij. Roer goed glad. Splits de eieren. Eidooiers bij de chocolade en goed roeren. Klop de eiwitten stijf en spatel ze luchtig door het chocolade mengsel. Leg in een grote cakevorm een vel plasticfolie. Schep de helft van de koekjesroom erin, daarop een laagje chocolademousse. En daarna de rest van de koekjesroom. Dek af en laat opstijven [...]

01 dec 2019|Recepten gezond eten|0 Berichten

Rundvlees met wintergroenten

Ingrediënten voor 4 personen  400 gram rundstoofvlees Een snuifje peper 2 eetlepels Becel light margarine 2 eetlepels tomatenpuree Een snuifje tijm 2 uien 4 stengels bleekselderij 2 wortels 2 pastinaken Stuk koolraap Stuk knolselderij 8 zoete aardappelen   Bereidingswijze Bestrooi het rundstoofvlees met peper. Bak het vlees met de Becel light margarine aan alle kanten bruin. Bak de tomatenpuree kort mee. Voeg 200 ml warm water en tijm toe en stoof het vlees 1 uur lang Maak de groenten schoon. Versnipper de uien. Snijd de bleekselderij in boogjes, de wortels  pastinaak in plakken en de koolraap en koolselderij in blokken. [...]

24 nov 2019|Recepten gezond eten|0 Berichten

Kip Tikka Massala

Ingrediënten voor 4  personen  1 klein handje gemalen amandelen 500 g geplette tomaten 2 uien 20 cl room 1 bosje koriander 2 limoenen 4 kipfilets zonder vel 200 g yoghurt (natuur) 1 el peper een beetje olijfolie 7 cm gember 2 eetlepels tandoorikruiden, 2 eetlepels gemalen komijn, 3 el garam massala, 2 el gemalen koriander 6 teentjes knoflook zout   Bereidingswijze Schil de knoflook en gember en rasp ze zo fijn mogelijk. Meng  in een kom knoflook, gember, paprika, komijn, koriander, tandoorikruiden en 2 eetlepels garam massala. Neem de helft van deze voorbereiding en plaats in een kom met yoghurt [...]

10 nov 2019|Recepten gezond eten|0 Berichten

BANANENBROOD

INGREDIËNTEN VOOR 8 PERSONEN 150 g volkoren bloem 50 g havermout 3 eieren 3 bananen 1 reep donkere chocolade 8 noten 1 koffielepel bakpoeder BEREIDINGSWIJZE Plet de bananen. Voeg hier de eieren, bloem, havermout en bakpoeder aan toe. Roer goed om. Hak de chocolade en noten fijn. Voeg dit aan het beslag toe. Spray een cakeblik in met bakspray. Doe hierin vervolgens het broodbeslag. Bak ongeveer 30 minuten op 180 °C. VOEDINGSWAARDE PER PORTIE 201 kcal

08 nov 2019|Recepten gezond eten|0 Berichten

Spread van koraallinzen

Ingrediënten  150 gr gekookte koraal linzen 150 gr wortelen 1/2 ui 1 teentje knoflook 1 eetlepel amandelpuree 1 eetlepel kokosolie 1/2 theelepel kurkuma 1/2 theelepel garam massala 1 eetlepel kokosroom 1 eetlepel citroensap 1 theelepel bouillon 100 ml water   Bereidingswijze Schil de wortel en ui en snijd in kleine stukjes Bak 5 minuten met de kokosolie, kurkuma, garam massala en de bouillon Meng alle ingrediënten in een blender tot het mengsel glad is. Smeer een sneetje zuurdesembrood!    

03 nov 2019|Recepten gezond eten|0 Berichten

Bananenbrood

INGREDIËNTEN VOOR 8 PERSONEN 150 g volkoren bloem 50 g havermout 3 eieren 3 bananen 1 reep donkere chocolade 8 noten 1 koffielepel bakpoeder BEREIDINGSWIJZE Plet de bananen. Voeg hier de eieren, bloem, havermout en bakpoeder aan toe. Roer goed om. Hak de chocolade en noten fijn. Voeg dit aan het beslag toe. Spray een cakeblik in met bakspray. Doe hierin vervolgens het broodbeslag. Bak ongeveer 30 minuten op 180 °C. VOEDINGSWAARDE PER PORTIE 201 kcal

03 nov 2019|Recepten gezond eten|0 Berichten

Soep met kabeljauw, wortels en champignons

Ingrediënten voor 4 personen  600 g kabeljauwfilet 2 wortels 250 g champignons 1 broccoli 4 cm gember 400 g noedels 2 el sojasaus 1,5 liter groentebouillon 2 eetlepels olie Zout en peper    Bereidingswijze Schil de gember en rasp deze fijn. Snijdt de wortels in dunne halve rondjes, champignons in 4, broccoli in roosjes. Verhit 1 eetlepel olie in een soeppan. Bruin de gember. Voeg halve plakjes wortel, broccoliroosjes en champignons toe. Kook 2 minuten, het geheel roeren. Voeg de bouillon toe. Laat 6 minuten op laag vuur sudderen. Voeg noedels, sojasaus toe en kook nog 2 minuten. Voeg peper [...]

27 okt 2019|Recepten gezond eten|0 Berichten

Kabeljauw in papillot met groenten

Ingrediënten voor 4 personen 200g diepvriesgroenten (reepjes) 150g kabeljauw 2 eetlepels droge witte wijn (kan weggelaten worden) 2 eetlepels water Peper en zout Aluminiumfolie   Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 225°C Maak een bakje van de aluminiumfolie. Leg de diepvriesgroentjes erin (je kan zeker ook 200 g verse groenten in reepjes snijden). Leg de vis op het bedje van groenten. Doe er twee eetlepels water, twee eetlepels droge witte wijn en peper en zout op. Vouw de folie losjes om de vis en vouw de uiteinden zorgvuldig dicht, zodanig dat er geen vocht uit het pakketje kan lopen. Leg [...]

20 okt 2019|Recepten gezond eten|0 Berichten