Recepten2020-07-23T12:31:01+02:00

Linzen paprika soep

Ingrediënten voor 4 personen 1  gele ui, fijn gesneden 1 stengel selder, fijn gehakt 1 wortel in stukjes 2 teentjes knoflook, fijn gesneden 1 theelepel komijnpoeder 3 à 4 koppen groenten- of kippenbouillon 1,5 kop rode linzen 1,5 paprika, gehalveerd en geroosterd 1 theelepel balsamico azijn 1 eetlepel citroensap Bereidingswijze Doe de ui, selder en wortel in een grote pan met de groetenbouillon, sauteer 5 minuten en blijf roeren. Voeg de overige ingrediënten toe. Laat sudderen op een klein vuurtje gedurende 20 minuten. Doe alles in een blender of mix tot de soep goed gemengd is. Garneer met een beetje koriander. [...]

25 okt 2020|Recepten gezond eten|0 Berichten

Ovenschotel met gehakt en broccoli

Ingrediënten voor 4 personen 800 gr aardappelen 2 broccoli's 250 g gemengd gehakt 250 g americain 1 ui 1 teentje look 2 el vloeibare bakmargarine peper en zout een scheutje magere of halfvolle melk een snufje nootmuskaat een handje geraspte (light) kaas Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 200°C op grill/hetelucht. Schil de aardappelen en halveer ze. Breng aan de kook. Snijd de broccoli in roosjes en breng ook aan de kook in een aparte pan. Snipper ondertussen de ui en look fijn. Verhit de margarine in een antikleefpan en bak het gehakt samen met de americain, look en ui. Roerbak alles goed door [...]

18 okt 2020|Recepten gezond eten|0 Berichten

Vegetarische curry met tofu

Ingrediënten voor 4 personen 2 eetlepels olijfolie 200g tofu 1 ui 2 teentje knoflook 200g volkoren rijst 21/2 eetlepel kerriepoeder 2 eetlepels tomatenpuree 1 blik tomatenblokjes (400gr) 1 blokje groentebouillon 400g diepvries of verse gemengde groenten bv. broccoli, champignons, boontjes, maïs, peultjes… peper en zout Bereidingswijze Bak de tofu in een wokpan tot het gaar is en haal het er daarna uit, houd het warm onder aluminiumfolie. Snijd de ui in stukjes en doe deze samen met de fijngehakte knoflook en een klein beetje margarine in dezelfde wokpan. Kook de rijst. Doe er, wanneer de ui er glazig uitziet, de [...]

11 okt 2020|Recepten gezond eten|0 Berichten

Vislasagne met kabeljauw, gerookte zalm en spinazie

Ingrediënten voor 4 personen 300 gram kabeljauwfilets 100 gram gerookte zalmblokjes 200 gram zeekraal 1 eetlepel olijfolie 400 gram verse spinazie 15 gram verse dille 250 ml room light 150 geraspte geitenkaas lasagnebladen Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 180 ºC. Dep de kabeljauwfilets droog, bestrooi met peper en snijd in stukken van 2 cm. Meng met de zalmblokjes. Verhit de olie in een wok of hapjespan en laat de spinazie in delen in 5 min. slinken op laag vuur. Snijd ondertussen de dille fijn. Voeg de room en dille toe aan de spinazie en laat 1 min. koken. Neem [...]

04 okt 2020|Recepten gezond eten|0 Berichten

Gezond dessert met ananas, framboos en kwark

Ingrediënten voor 3 personen 100 gram frambozen (vers of uit de diepvries) 150 gram ananas (vers) 200 gram magere kwark 1 vanillestokje 3 el topping naar keuze (bijvoorbeeld granola of nootjes)  Bereidingswijze Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap beiden helften helemaal uit met een scherp mes. Klop dit door de kwark heen met een garde. Verdeel de frambozen over de glazen en doe dat vervolgens ook met de kwark. Zet de glazen in de koelkast. Pureer de ananas tot een glad geheel. Haal de glazen uit de koelkast en verdeel de ananaspuree over de kwarklaag. Zet in [...]

27 sep 2020|Recepten gezond eten|0 Berichten

Tajine met kalkoen

INGREDIËNTEN VOOR 4 PERSONEN 300g kalkoenfilet 1 grote ui 300g wortelen 1 courgette 1 handvol grof gehakte bladpeterselie 1 eetlepel ras-el-hanout (kruidenmix) 400g tomatenblokjes in blik 250g couscous 2 eetlepels olijfolie peper en zout BEREIDINGSWIJZE Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel de ui, snij in ringen. Snij de kalkoen in reepjes. Schil de wortelen en snij in blokjes. Snij de courgette in stukjes. Verhit de olijfolie in een pan en stoof de uiringen glazig, voeg de kalkoen toe en bak 2 minuten mee. Voeg er dan de wortel en courgette  bij en bak nog 2 minuten [...]

24 sep 2020|Recepten gezond eten|0 Berichten

Quinoa ovenschotel met kip en noten

Ingrediënten voor 4 personen Olijfolie 1 ui 1 rode paprika 300g kipfilet(gemarineerd) ½ourgette 250 gram quinoa 4 eetlepels sojasaus 200 ml. water 2 teentjes knoflook 1 lente uitje handje noten Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie. Snijd de ui en paprika in reepjes en de kipfilet en courgette in kleine stukjes. Doe de ongekookte quinoa in de ovenschaal en leg de gesneden ui, paprika, courgette en kip erop. Maak de saus klaar door de sojasaus, gemberpoeder en wat water met elkaar te mengen. Pers de knoflook hierin uit of snijd de [...]

20 sep 2020|Recepten gezond eten|0 Berichten

Hertenfilet met sinaasappelsaus, bospeen en aardappelkroketjes

Ingrediënten voor 2 personen 250 g rauw hertenfilet 15 ml olijfolie om te grillen peperkorrels Provençaalse kruiden rozemarijn 400 g bospeen waterkers snacktomaatjes lente-ui Saus: 1 zakje kant en klare sinaasappelsaus Didden 1 mandarijn/sinaasappel rode besjes (aalbessen) sjalotje jeneverbessen rozemarijn   Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de kroketten in 20 minuten in de oven gaar. Schrap de bospeen en kook ze in 20 minuten beetgaar. Voor de saus(50 ml per persoon): Fruit een sjalotje, pel de sinaasappel verdeel deze in partjes was de rode bessen en voeg deze toe aan de kant en klare sinaasappelsaus [...]

23 aug 2020|Recepten gezond eten|0 Berichten

Provençaals visbuideltje

Ingrediënten 600 gr snoekbaars 4 grote tomaten 1 sjalotje 1 teentje knoflook 1 bakje champignons (250 gr) peper, rozemarijn, tijm 8 aardappels aluminiumfolie Bereidingswijze Verdeel de visfilets over 4 stukken aluminiumfolie. Snijd de tomaten klein, versnipper de peterselie, het sjalotje en de knoflook. Maak de champignons schoon en snijd ze in stukjes. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine stukjes. Meng al de ingrediënten en voeg naar smaak de kruiden toe. Verdeel de groentenmix en aardappelen over de vis en plooi de folie tot een buideltje. Leg de buideltjes in een ovenschaal en laat de vis 25 minuten in [...]

Gezonde brownies

Ingrediënten Vruchtvlees van 2 avocado’s 2 eieren 20 ml vanille-extract 75 g pure chocolade (minstens 70% cacao) 100 g Can’Kao van Canderel 10 zoetstofsticks 5 g bakpoeder Snuifje zout Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 180 graden Neem een kleine ovenschaal en bedek dit met bakfolie Mix de avocado’s fijn en voeg hier de eieren en het vanille-extract aan toe Smelt de chocolade en meng dit door het mengsel Voeg de Can’Kao, zoetstof, zout en bakpoeder toe Meng tot een gladde en stevige massa (is de massa te stevig, kan je er voorzichtig wat water aan toevoegen) Schep het mengsel [...]

04 aug 2020|Recepten gezond eten|0 Berichten