Recepten2020-07-23T12:31:01+02:00

Provençaals visbuideltje

Ingrediënten 600 gr snoekbaars 4 grote tomaten 1 sjalotje 1 teentje knoflook 1 bakje champignons (250 gr) peper, rozemarijn, tijm 8 aardappels aluminiumfolie Bereidingswijze Verdeel de visfilets over 4 stukken aluminiumfolie. Snijd de tomaten klein, versnipper de peterselie, het sjalotje en de knoflook. Maak de champignons schoon en snijd ze in stukjes. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine stukjes. Meng al de ingrediënten en voeg naar smaak de kruiden toe. Verdeel de groentenmix en aardappelen over de vis en plooi de folie tot een buideltje. Leg de buideltjes in een ovenschaal en laat de vis 25 minuten in [...]

Gezonde brownies

Ingrediënten Vruchtvlees van 2 avocado’s 2 eieren 20 ml vanille-extract 75 g pure chocolade (minstens 70% cacao) 100 g Can’Kao van Canderel 10 zoetstofsticks 5 g bakpoeder Snuifje zout Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 180 graden Neem een kleine ovenschaal en bedek dit met bakfolie Mix de avocado’s fijn en voeg hier de eieren en het vanille-extract aan toe Smelt de chocolade en meng dit door het mengsel Voeg de Can’Kao, zoetstof, zout en bakpoeder toe Meng tot een gladde en stevige massa (is de massa te stevig, kan je er voorzichtig wat water aan toevoegen) Schep het mengsel [...]

04 aug 2020|Recepten gezond eten|0 Berichten

GAZPACHO

INGREDIËNTEN VOOR 4 PERSONEN ½ komkommer 1 rode paprika 1 ui 400 g tomatencoulis 4 el olijfolie 2 teentjes knoflook 4 plukjes basilicum peper zout BEREIDINGSWIJZE Pel en snipper de ui fijn. (houd een beetje aan de kant voor de garnering)  Snijd de paprika (zonder zaadlijst) in kleine blokjes. (Houd een beetje aan de kant voor de garnering)  Schil de komkommer, haal er de kern met zaadjes uit, snijd in stukjes. Houd 4 stukjes apart voor de garnering. (blokjes van ongeveer 2 cm) Doe de ui en paprika in de blender, samen met de komkommer, de gepelde knoflook en de tomatencoulis. [...]

22 jul 2020|Recepten gezond eten|0 Berichten

Paprikasoep

Ingrediënten voor 4 personen 1 ui 1 sjalot 1 eetlepel paprikapoeder 4 rode paprika's ½ tl cayennepeper ½ tl gedroogde tijm 1 theelepel basilicum 1 theelepel oregano 2 el bloem 1l kippenbouillon 1 el tomatenpuree 2 eetlepels room met 15% vet Olijfolie Zout en peper Bereidingswijze Schil de ui en de sjalot. Snij de paprika's doormidden, haal de zaadjes eruit en snijd ze in kleine stukjes. Fruit de ui, sjalot en paprikapoeder 5 minuten op laag vuur in een pan met wat olijfolie. Voeg de paprika’s, zout, peper en de kruiden toe. Dek af en laat op laag vuur 25 minuten [...]

12 jul 2020|Recepten gezond eten|0 Berichten

Penne met groente, paddenstoelen en noten

Ingrediënten voor 2 personen 150 gram volkoren penne of andere volkoren pasta 50 gram walnoten 400 gram roerbakgroente of 1 aubergine, 1 courgette en 1 rode paprika 1 bosuitje 100 gram champignons 100 gram shiitake 1 eetlepel olie ½ blik tomatenblokjes zonder zout Provençaalse kruiden   Bereidingswijze Kook de pasta in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing. Hak de walnoten grof en rooster ze in een droge koekenpan licht. Maak eventueel de groente schoon. Snijd de aubergine in blokjes, de courgette in plakken en de paprika in reepjes. Snijd het bosuitje in smalle ringen. Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in [...]

05 jul 2020|Recepten gezond eten|0 Berichten

Fajita’s met vleesreepjes, groente en kidneybonen

Ingrediënten voor 2 personen 100 gr varkensvlees in reepjes citroensap gerookt paprikapoeder ½ komkommer 100 ml halfvolle yoghurt 2 teentjes knoflook gemalen komijn, peper 2 (rode) uien 1 paprika 2 tomaten 1 klein blik kidneybonen (uitlekgewicht ca. 220 gram) 1 eetlepel olie 4 kleine volkoren tortilla's Bereidingswijze Doe het vlees in een kom en meng er wat citroensap, gerookt paprikapoeder en peper door. Zet dit 20 minuten afgedekt in de koelkast. Was de komkommer en rasp hem. Druk er wat vocht uit. Meng de geraspte komkommer met de yoghurt en maak dit op smaak met 1 uitgeperst teentje knoflook, wat [...]

28 jun 2020|Recepten gezond eten|0 Berichten

Geroosterde granen met wortelen en dille

Ingrediënten voor 1 persoon 1 zakje ebly 2 eetlepels olijfolie 4 verse wortels, ontdaan van het loof en in de lengte doorgesneden 4 takjes verse tijm 3 tenen look, in de helft gesneden dille Bereidingswijze Verwarm de oven op 220°C. Kook de ebly gaar. Doe de wortelen samen met 1 eetlepel olie, de tijm en de look in een braadslede. Zet alles rond en bak de wortelen gaar in de oven (10-15 minuten) Haal de takken tussen de wortels uit (de tijmblaadjes mogen nog aan de wortelen kleven) Doe de wortels en ebly in een kom en werk af met [...]

21 jun 2020|Recepten gezond eten|0 Berichten

Chocolademuffins

Ingrediënten voor 8 porties 100 gr ontpitte Medjoul dadels 1 blik zwarte bonen van 400 gr (uitlekgewicht 265 gr) 2 eieren 1 tl vanille-extract 2 el cacaopoeder 60 gr pure chocolade, grof gehakt 2 tl bakpoeder snuf zout 1 el maisolie Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 180 graden. Week de dadels 15 minuten in lauwwarm water.Spoel de zwarte bonen goed af tot het water niet meer schuimt. Laat de bonen uitlekken in een vergiet. Mix de dadels en zwarte bonen samen met de maisolie, het vanille-extract en de eieren tot een egaal mengsel.Meng in een aparte kom de cacaopoeder, het zout [...]

08 jun 2020|Recepten gezond eten|0 Berichten

Frisse vanillepudding

Ingrediënten voor 5 porties 250 ml halfvolle of magere melk 250 ml magere yoghurt 250 g magere kwark ½ zakje (25 g) puddingpoeder vanille 5 g Canderel sucralose (of een andere zoetstof naar keuze) Bereidingswijze Maak eerst de vanillepudding. Meng het puddingpoeder in een tas met een paar eetlepels melk. Doe de rest van de melk in een pan en breng al roerend aan de kook. Neem de pan van het vuur en giet de melk met het puddingpoeder erbij terwijl je blijft roeren. Laat de pudding nog 1 minuut doorkoken, blijf roeren. Neem een grote kom en doe de [...]

24 mei 2020|Recepten gezond eten|0 Berichten

Romige wortelsoep met koraal linzen en een vleugje curry

Ingrediënten voor 4 personen 700 gr wortels 200 gr koraal linzen 1L groentebouillon 1 el kerriepoeder 1 teentje knoflook 1 ui 1 stuk verse gember Olijfolie Zout / peper 50 gr zonnebloempitten Bereidingswijze Schil de ui, knoflook en gember. Snipper de ui, doe deze in een kom. Rasp de knoflook en gember en doe in een tweede kom. Snijd de wortels in kleine blokjes. Fruit de ui in olijfolie gedurende 5 minuten in een braadpan. Meng de knoflook en gember, voeg de curry toe en bak enkele seconden. Voeg de wortels, de eerder gespoelde linzen toe en meng. Voeg de [...]

17 mei 2020|Recepten gezond eten|0 Berichten