Recepten2019-02-14T17:29:05+01:00

Frisse vanillepudding

Ingrediënten voor 5 porties 250 ml halfvolle of magere melk 250 ml magere yoghurt 250 g magere kwark ½ zakje (25 g) puddingpoeder vanille 5 g Canderel sucralose (of een andere zoetstof naar keuze) Bereidingswijze Maak eerst de vanillepudding. Meng het puddingpoeder in een tas met een paar eetlepels melk. Doe de rest van de melk in een pan en breng al roerend aan de kook. Neem de pan van het vuur en giet de melk met het puddingpoeder erbij terwijl je blijft roeren. Laat de pudding nog 1 minuut doorkoken, blijf roeren. Neem een grote kom en doe de [...]

24 mei 2020|Recepten gezond eten|0 Berichten

Romige wortelsoep met koraal linzen en een vleugje curry

Ingrediënten voor 4 personen 700 gr wortels 200 gr koraal linzen 1L groentebouillon 1 el kerriepoeder 1 teentje knoflook 1 ui 1 stuk verse gember Olijfolie Zout / peper 50 gr zonnebloempitten Bereidingswijze Schil de ui, knoflook en gember. Snipper de ui, doe deze in een kom. Rasp de knoflook en gember en doe in een tweede kom. Snijd de wortels in kleine blokjes. Fruit de ui in olijfolie gedurende 5 minuten in een braadpan. Meng de knoflook en gember, voeg de curry toe en bak enkele seconden. Voeg de wortels, de eerder gespoelde linzen toe en meng. Voeg de [...]

17 mei 2020|Recepten gezond eten|0 Berichten

Pasta pesto met avocado

Ingrediënten voor 4 personen 200 g volkoren pasta 2 rijpe avocado’s handjevol verse basilicum 2 teentjes look 2 el citroensap 3 el olijfolie 250 g kerstomaten 1 blik (300 g) maïs Bereidingswijze Halveer de kerstomaten. Zet even opzij. Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Mix ondertussen de avocado’s, de look, basilicum, het citroensap en de olijfolie in een blender. Giet de pasta af. Roer de avocadosaus onder de pasta. Voeg de kerstomaten en maïs toe. Serveer lauw. Voedingswaarde per persoon: 445 Kcal

10 mei 2020|Recepten gezond eten|0 Berichten

Risotto met broccoli en hamblokjes

Ingrediënten voor 1 persoon 1 eetlepel olijfolie 200 g broccoli 20 g geraspte Parmezaanse kaas 75 g Ham blokjes Kerstomaten 5 stuks 62 g Risotto rijst ongekookt (uncle ben’s) Bereidingswijze Kook of stoom de broccoli gaar Bereid de risotto zoals beschreven op verpakking Snij de kerstomaatjes is stukken van 4 Vermeng de Parmezaanse kaas, broccoli, tomaten stukjes en ham blokjes met de risotto tot een één pansgerecht.  Voedingswaarde per persoon: 508 Kcal, 17,3 g V, 47,8 g Kh, 35,6 g Ew  

03 mei 2020|Recepten gezond eten|0 Berichten

Waterzooi met kabeljauw

Ingrediënten voor 4 personen 12 vastkokende aardappelen 4 kabeljauwfilets 1 dl visbouillon 1 el olijfolie 5 cl witte wijn 2 sjalotten 30 g boter 5 cl room 1 tl maïszetmeel 1 wortel 1 prei 2 takken selder 1 courgette een handvol kervel   Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 220°C. Neem de kabeljauwfilets en snijd ze één voor één in 4 gelijke delen en kruid goed af met peper en zout. Doe in een ovenschotel wat olijfolie en smeer deze goed in. Leg er de in stukken gesneden visfilets in en giet er de visbouillon en witte wijn overheen. Dek [...]

19 apr 2020|Recepten gezond eten|0 Berichten

Ontbijtcake met perzik

Ingrediënten voor 12 plakken 250 gr bloem 250 ml melk 100 gr honing 1 zakje bakpoeder (16 gr) mespunt zout 1 perzik (ongeveer 140 gr) 1 eetlepel koekkruiden, 1 tl gemberpoeder, mespunt kruidnagel Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 160 graden. Neem twee grote kommen. Meng in de ene kom bloem, bakpoeder, zout, koekkruiden, gemberpoeder en kruidnagel door elkaar. Doe in de andere kom de melk en honing en roer dit door tot een gladde massa. Doe nu de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten (niet andersom) en meng het met een garde tot een mooi glad beslag. Haal het velletje [...]

12 apr 2020|Recepten gezond eten|0 Berichten

Kalkoenfilet met fregola – beukenzwammetjes – venkel – spinazie

Ingrediënten voor 4 personen 4 kalkoenfilets (120g/ stuk) 240 g fregola 100 g spinazie 300g  bruine beukenzwam 1 venkel 2 uien 1 blokje kippenbouillon 1 teentje knoflook sap van een halve citroen peterselie en bladpeterselie olijfolie, peper en zout Bereidingswijze Breng een grote pot met 1 liter aan de kook en voeg de bouillon toe. Kook de fregola op een matig vuur gedurende 8 à 10 minuten en roer tussendoor. Giet de fregola af en houd een beetje kookvocht opzij. Je hoeft de fregola niet te spoelen met water. Hak ondertussen de uien, het knoflookteentje en de bladpeterselie fijn. Maak [...]

05 apr 2020|Recepten gezond eten|0 Berichten

Suikerarme cupcakes

Ingrediënten voor +/- 20 cupcakes 200 gram margarine (kamertemperatuur) 4 Eieren 100g tagatosse zoetstof (Damhert Tagatesse) 200 gram zelfrijzend bakmeel Snuifje zout (4 el cacao)   Bereidingswijze Verwarm de oven alvast voor op 180 graden. Klop de boter samen met de vloeibare zoetstof 10 minuten, tot een wit mengsel ontstaat. Het eigeel en het eiwit van elkaar scheiden. Zeef de bloem en voeg het samen met een snuifje zout en de eidooier toe aan het mengsel. En mix goed. Klop het eiwit stijf. En meng ze voorzichtig met een spatel doorheen het beslag. Verdeel het deeg over de cupcake vormpjes. [...]

29 mrt 2020|Recepten gezond eten|0 Berichten

Salade van rauwe groente met tahindressing

Ingrediënten voor 3 à 4 personen Voor de salade: 1 venkelknol, de topjes eraf, het loof bewaard 1 rode ui 3 wortels handje radijsjes 1 rode biet handje granaatappelpitjes 1 Granny Smith appel   Voor de dressing: 80 ml tahin 1 citroen peper & zout 2 eetlepels fijngehakte rode ui 4 tenen knoflook, fijngehakt 2 eetlepels olijfolie beetje venkelzaad (optioneel)   Bereidingswijze Alle groenten moeten in zo dun mogelijke plakjes worden geschaafd. Dat kun je het beste doen met een mandoline of met een dunschiller. Bewaar de bieten voor het laatst: die geven af. Schaaf eerst de venkel, dan de radijsjes [...]

24 mrt 2020|Recepten gezond eten|0 Berichten

Sinaasappelmousse

Ingrediënten voor 4 personen 2 sinaasappels 200g Philadelphia light natuur 10g zoetstof 2 blaadjes gelatine Bereidingswijze Doe de kaas in een kom. Was de sinaasappels en snij er zestes van. Pers ze dan uit. Giet het sinaasappelsap, de zoetstof en de zestes in een steelpannetje. Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Verwarm het sap (net niet laten koken) en los er de geweekte blaadjes gelatine in op. Laat even afkoelen. Giet dan het mengsel bij de kaas en klop krachtig. Verdeel over 4 kommetjes en versier met wat overgebleven zeste. Laat een nachtje opstijven in de koelkast.  

22 mrt 2020|Recepten gezond eten|0 Berichten