Recepten2019-02-14T17:29:05+01:00

Vegetarisch groente stoofpotje met kokosmelk

Ingrediënten voor 2 personen 100 g ongekookte bruine rijst Olijfolie 1 kleine ui 2 teentjes look 1/2 bloemkool 2 middelgrootte wortelen, geschild en gesneden 1 grote paprika, gesneden 100 ml kokosmelk (blik) Peper, zout, paprikapoeder, currypoeder, kurkuma, pili-pili   Bereidingswijze Kook de bruine rijst gaar Fruit de ui en de look in een pot met olie Snij de bloemkool in roosjes en voeg toe aan de pot Voeg een scheutje water toe en doe het deksel erop zodat de roosjes gaar worden Voeg de wortels toe als de bloemkool bijna gaar is Voeg daarna ook de paprika toe Kruid voldoende [...]

10 jan 2020|Recepten gezond eten|0 Berichten

Zalm met kruidenmosterd en prei in de oven met krieltjes

Ingrediënten voor 4 personen                                              4 zalmfilets (ongeveer 100g/stuk) 4 brede preistengels 500g krieltjes 2 eetlepels graantjesmosterd 2 teentjes look 250ml light room 1 citroen verse kruiden naar keuze peper en zout naar smaak   Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 180gr Was en snij de prei in fijne ringen, leg ze in een ovenschaal en kruid met peper en zout Overgiet de prei met de room, dek de schotel af (alu-folie), zet 15` in de oven en haal [...]

02 jan 2020|Recepten gezond eten|0 Berichten

Eend met wintergroenten

Ingrediënten voor 4 personen 2 eendenborsten 250 g aardappelen 400 g butternut Rozemarijn 3 teentjes look Olijfolie 3 wortels 1 pastinaak 1 bakje oesterzwammen Scheutje melk Nootmuskaat peper en zout Bereidingswijze Snij de butternut in gelijke delen (met schil). Doe de butternut in een ovenschaal, sprenkel er wat olijfolie over. Plet 2 teentjes look en leg deze bij de butternut. Voeg rozemarijn, peper en zout toe. Laat 30 minuten garen in de oven op 180 graden. Spoel de eendenborsten en dep droog met keukenpapier. Snijd inkepingen in de vetlaag. Schil de aardappelen, wortel en pastinaak. Snijd de pastinaak en wortel [...]

22 dec 2019|Recepten gezond eten|0 Berichten

Tiramisu met aardbeien

Ingrediënten voor 4 personen 400 g aardbeien 2 eieren 80 g mascarpone light 4 g zoetstof 1 kopje koffie scheutje amaretto 6 boudoir koekjes  Bereidingswijze Reinig de aardbeien, verwijder de kroontjes en halveer. Splits de eieren. Klop de eidooiers samen met de mascarpone en de zoetstof luchtig. Klop de eiwitten stijf. Schep voorzichtig door de mascarponecrème en meng goed. Meng de koffie met de likeur. Breek de lange vingers en wentel de koekjes door de koffie. Bedek de bodem van hoge glazen met koekjes, enkele aardbeien en een lepel mascarponeroom. Herhaal tot de ingrediënten zijn opgebruikt. Eindig met een flinke [...]

22 dec 2019|Recepten gezond eten|0 Berichten

Ovenschotel met koolvis, trostomaatjes en bloemkoolpuree

Ingrediënten voor 4 personen  8 aardappelen 1 bloemkool 1 grote ui 200g trostomaatjes 2 eetlepels olijfolie 2 takjes rozemarijn (optioneel) Snuifje peper Snuifje zout 1 eetlepel vloeibare bakmargarine 75 ml magere of halfvolle melk Snuifje nootmuskaat 4 koolvisfilets 1 bosje peterselie 3 eetlepels paneermeel   Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze gaar. Maak de bloemkool schoon en snijd in kleinere stukken. Stoom of kook de bloemkool gaar. Snijd de ui in kleine stukjes. Doe de ui in een ovenschaal Haal de steel van de trostomaatjes en was ze grondig. [...]

08 dec 2019|Recepten gezond eten|0 Berichten

Sinterklaas havermoutpap ontbijt

Ingrediënten voor 1 portie 150 ml melk 35 g havermout 3 gedroogde abrikozen, in stukjes 1 mandarijn, grondig geschrobd, de schil en de vrucht een handje amandelschilfers 1 tl cacaonibs ½ tl speculooskruiden ¼ tl kaneel Bereidingswijze Rasp de oranje schil met een fijne rasp van het mandarijntje. Let erop dat je het witte, bittere gedeelte niet meeneemt. Verwijder vervolgens de pel, snijd de mandarijn met een scherp mes doormidden en snijd er schijfjes of stukjes van. Rooster de amandelschilfers enkele minuten in een droge pan. Schud ze zoveel mogelijk om, tot ze goudbruin zijn. Doe de melk, de specerijen [...]

04 dec 2019|Recepten gezond eten|0 Berichten

Napolitaanse buche

Ingrediënten voor 6 personen 110 gram petit beurre 100g fondant chocolade 85procent 2 eieren 2dl slagroom 1 eetlepel sterke koffie Fruit naar keuze   Bereidingswijze Verkruimel de koekjes. Klop de room en vermeng met de koekjes. Chocolade smelten. En voeg er de koffie bij. Roer goed glad. Splits de eieren. Eidooiers bij de chocolade en goed roeren. Klop de eiwitten stijf en spatel ze luchtig door het chocolade mengsel. Leg in een grote cakevorm een vel plasticfolie. Schep de helft van de koekjesroom erin, daarop een laagje chocolademousse. En daarna de rest van de koekjesroom. Dek af en laat opstijven [...]

01 dec 2019|Recepten gezond eten|0 Berichten

Rundvlees met wintergroenten

Ingrediënten voor 4 personen  400 gram rundstoofvlees Een snuifje peper 2 eetlepels Becel light margarine 2 eetlepels tomatenpuree Een snuifje tijm 2 uien 4 stengels bleekselderij 2 wortels 2 pastinaken Stuk koolraap Stuk knolselderij 8 zoete aardappelen   Bereidingswijze Bestrooi het rundstoofvlees met peper. Bak het vlees met de Becel light margarine aan alle kanten bruin. Bak de tomatenpuree kort mee. Voeg 200 ml warm water en tijm toe en stoof het vlees 1 uur lang Maak de groenten schoon. Versnipper de uien. Snijd de bleekselderij in boogjes, de wortels  pastinaak in plakken en de koolraap en koolselderij in blokken. [...]

24 nov 2019|Recepten gezond eten|0 Berichten

Kip Tikka Massala

Ingrediënten voor 4  personen  1 klein handje gemalen amandelen 500 g geplette tomaten 2 uien 20 cl room 1 bosje koriander 2 limoenen 4 kipfilets zonder vel 200 g yoghurt (natuur) 1 el peper een beetje olijfolie 7 cm gember 2 eetlepels tandoorikruiden, 2 eetlepels gemalen komijn, 3 el garam massala, 2 el gemalen koriander 6 teentjes knoflook zout   Bereidingswijze Schil de knoflook en gember en rasp ze zo fijn mogelijk. Meng  in een kom knoflook, gember, paprika, komijn, koriander, tandoorikruiden en 2 eetlepels garam massala. Neem de helft van deze voorbereiding en plaats in een kom met yoghurt [...]

10 nov 2019|Recepten gezond eten|0 Berichten

BANANENBROOD

INGREDIËNTEN VOOR 8 PERSONEN 150 g volkoren bloem 50 g havermout 3 eieren 3 bananen 1 reep donkere chocolade 8 noten 1 koffielepel bakpoeder BEREIDINGSWIJZE Plet de bananen. Voeg hier de eieren, bloem, havermout en bakpoeder aan toe. Roer goed om. Hak de chocolade en noten fijn. Voeg dit aan het beslag toe. Spray een cakeblik in met bakspray. Doe hierin vervolgens het broodbeslag. Bak ongeveer 30 minuten op 180 °C. VOEDINGSWAARDE PER PORTIE 201 kcal

08 nov 2019|Recepten gezond eten|0 Berichten