Recepten2019-02-14T17:29:05+01:00

Salade van rauwe groente met tahindressing

Ingrediënten voor 3 à 4 personen Voor de salade: 1 venkelknol, de topjes eraf, het loof bewaard 1 rode ui 3 wortels handje radijsjes 1 rode biet handje granaatappelpitjes 1 Granny Smith appel   Voor de dressing: 80 ml tahin 1 citroen peper & zout 2 eetlepels fijngehakte rode ui 4 tenen knoflook, fijngehakt 2 eetlepels olijfolie beetje venkelzaad (optioneel)   Bereidingswijze Alle groenten moeten in zo dun mogelijke plakjes worden geschaafd. Dat kun je het beste doen met een mandoline of met een dunschiller. Bewaar de bieten voor het laatst: die geven af. Schaaf eerst de venkel, dan de radijsjes [...]

24 mrt 2020|Recepten gezond eten|0 Berichten

Sinaasappelmousse

Ingrediënten voor 4 personen 2 sinaasappels 200g Philadelphia light natuur 10g zoetstof 2 blaadjes gelatine Bereidingswijze Doe de kaas in een kom. Was de sinaasappels en snij er zestes van. Pers ze dan uit. Giet het sinaasappelsap, de zoetstof en de zestes in een steelpannetje. Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Verwarm het sap (net niet laten koken) en los er de geweekte blaadjes gelatine in op. Laat even afkoelen. Giet dan het mengsel bij de kaas en klop krachtig. Verdeel over 4 kommetjes en versier met wat overgebleven zeste. Laat een nachtje opstijven in de koelkast.  

22 mrt 2020|Recepten gezond eten|0 Berichten

Volkorenpasta met vis all’ arrabbiata

Ingrediënten voor 2 personen 100g volkoren spaghetti (ongekookt) 400g tomatenblokjes 1 grote ui 1 kleine rode peper 2 teentjes look 300g witte vis 100ml soja light room Handje rucola Chillipoeder, peper en zout Bereidingswijze Kook de spaghetti (volgens de aanwijzingen op de verpakking) beetgaar. Fruit de ui 5 min. Voeg de tomatenblokjes, de geplette knoflook eraan toe samen met chillipoeder naar smaak. Laat 20 min sudderen, schep af en toe om. Proef even, en voeg - als de saus te pittig is - een scheutje room toe (is ze te zacht, strooi er dan wat chilipoeder bij). Leg de vis [...]

15 mrt 2020|Recepten gezond eten|0 Berichten

Wok met bruine rijstnoodles, oesterzwammen en edamame (sojaboontjes)

Ingrediënten voor 2 personen                                            120 gram bruine rijstnoedels 150 gram edamame, gekookt 1 broccoli, in kleine roosjes 200 gram oesterzwammen, gekuist en in reepjes gesneden ½ bos paksoi, in grove stukken gesneden 1 stukje van 1x1 cm gember, geschild en geraspt 2 tenen knoflook, uitgeperst 1 rode ui, in halve ringen 3 eetlepels sojasaus 1 eetlepel sesamzaad   Bereidingswijze Zet een pot met water op het vuur. Zodra het kookt, zet het vuur iets lager en doe de noedels [...]

01 mrt 2020|Recepten gezond eten|0 Berichten

Quiche met groene kool

Ingrediënten voor 5 personen  1 rol bladerdeeg 450 gr groene kool/boerenkool “losse blaadjes” 250 gr witte kool 75 gr geraspte kaas 250 gr room 4 eieren 2 eetlepels boter/olie 50 gr hazelnootschilfers zout en peper                                           Bereidingswijze Rol het bladerdeeg uit in een bakvorm. Sauteer de witte kool en groenkool in de boter/olie en kruid met peper en zout. Doe de geraspte kaas en de helft van de hazelnootschilfers bij de groenten en meng goed. Strijk de groenten mooi over het [...]

25 feb 2020|Recepten gezond eten|0 Berichten

Gezonde brownietaart met topping (8 st)

Ingrediënten Brownietaart                   300 gram zoete aardappel 2 eieren 2 el ahornsiroop 50 gr amandelmeel 1 el bakpoeder 4 verse dadels 1 el kokosolie 3 el cacao Topping 150 gr halfvolle kwark 1 blaadje gelatine 1 el ahornsiroop 50 gr rode blauwbessen/frambozen Bereidingswijze De zoete aardappelen koken. Ondertussen de oven voorverwarmen op 175° en de springvorm van 20 cm invetten of eventueel bakpapier gebruiken. Laat de dadels weken. De eieren samen met de ahornsiroop en de aardappelen blenden. Voeg het amandelmeel, bakpoeder, de cacao, kokosolie en de ontpitte dadels aan de mix toe meng tot een stevig beslag. Dit mag ongeveer [...]

16 feb 2020|Recepten gezond eten|0 Berichten

Indiase curry met kip en bloemkoolrijst

Ingrediënten voor 2 personen 300 gram kipfilet 1 rode paprika 1 teen verse knoflook 2 tomaten 300 gram verse spinazie 1 sjalot 1 theel. komijnpoeder ½ theel. gemberpoeder 2 theel. kurkumapoeder ½ theel. nootmuskaat 100 ml. kokosmelk (dik) 300 gram bloemkoolrijst 2 eetl. olijfolie Verse koriander Zout en peper   Bereidingswijze Snijd de kipfilet in kleine stukjes en kruid deze met wat peper en zout. Verwarm 1 eetl. olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en bak de kipfilet rondom bruin. Snijd de paprika, tomaten, knoflook en de sjalot in kleine stukjes en voeg toe. Meng ½ eetl. [...]

09 feb 2020|Recepten gezond eten|0 Berichten

Heerlijke havermoutkoekjes

Ingrediënten voor 14 koekjes 2 grote banaen 120 g havermout 1 tl kaneel extra toevoegingen naar keuze van bijv cacaopoeder, kokosschilfers of noten   Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 180 °C Pureer de bananen (met een vork of een staafmixer) Voeg de havermoutvlokken toe en meng het geheel goed door elkaar Voeg de overig ingrediënten toe en meng opnieuw alles door elkaar Maak kleine bolletjes (diameter van ca. 3 cm) van het deeg en druk ze een beetje plat op een met bakpapier beklede bakplaat. Plaats gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven   Voedingswaarde per koekje zonder toevoegingen: [...]

02 feb 2020|Recepten gezond eten|0 Berichten

Rode linzensoep met kikkererwten

Ingrediënten 350 gr rode split linzen 2 uien 1 rode paprika 1 knolselderij 1/2 rode peper 1 cm gember 200 gr kikkererwten (pot) 300 gr runderlappen 1 lt water 200 ml kokosmelk klein blikje tomatenpuree 1 el rode currypasta 1 limoen 1 tl kaneel 1 tl kurkuma 1/2 tl nootmuskaat 1/2 tl komijn peper zout verse koriander olie om te bakken Nodig: grote soeppan, vergiet Bereiden: Schil en snipper de ui, maak de paprika schoon en snij in kleine blokjes, snij de peper in dunne ringen. Ik heb de zaadjes laten zitten, hou je niet van pittig dan moet je [...]

23 jan 2020|Recepten gezond eten|0 Berichten

Healthy macaroni

Ingrediënten voor 4 personen 220 g volkoren macaroni (ongekookt) 300 g diepvries tuinerwten 1 el extra vierge olijfolie 400 g bloemkoolrijst 1 bosje pijpajuin (6 stuks) 200 g gerookte kipreepjes 100 ml magere melk 170 g geraspte light kaas 1 tl nootmuskaat                                 Bereidingswijze Kook de macaroni (volgens de aanwijzingen op de verpakking) beetgaar. Kook in de allerlaatste minuut de erwten mee. Verhit ondertussen 1 el extra vierge olie in een pan en bak de bloemkoolrijst 3 min. Snijd de pijpajuin in ringen. Voeg de pijpajuin [...]

19 jan 2020|Recepten gezond eten|0 Berichten