Ingrediënten voor 4 personen

2 eendenborsten

250 g aardappelen

400 g butternut

Rozemarijn

3 teentjes look

Olijfolie

3 wortels

1 pastinaak

1 bakje oesterzwammen

Scheutje melk

Nootmuskaat

peper en zout

Bereidingswijze

  • Snij de butternut in gelijke delen (met schil).
  • Doe de butternut in een ovenschaal, sprenkel er wat olijfolie over.
  • Plet 2 teentjes look en leg deze bij de butternut.
  • Voeg rozemarijn, peper en zout toe.
  • Laat 30 minuten garen in de oven op 180 graden.
  • Spoel de eendenborsten en dep droog met keukenpapier.
  • Snijd inkepingen in de vetlaag.
  • Schil de aardappelen, wortel en pastinaak.
  • Snijd de pastinaak en wortel in ongelijke vormen.
  • Kook water voor de aardappelen.
  • Kook water voor de wortelen en stoom de pastinaak.
  • Wanneer de aardappelen gaar zijn mix ze met de butternut tot puree.
  • Bak de eenden 5 minuten op de kant van het vet.
  • Draai de eend daarna om en bak nog eens 5 minuten.
  • Dresseer alles op een mooi bord.

 Voedingswaarde per persoon: 320 kcal