Ingrediënten voor 4 personen

220 g volkoren macaroni (ongekookt)

300 g diepvries tuinerwten

1 el extra vierge olijfolie

400 g bloemkoolrijst

1 bosje pijpajuin (6 stuks)

200 g gerookte kipreepjes

100 ml magere melk

170 g geraspte light kaas

1 tl nootmuskaat                              

 

Bereidingswijze

Kook de macaroni (volgens de aanwijzingen op de verpakking) beetgaar.

Kook in de allerlaatste minuut de erwten mee.

Verhit ondertussen 1 el extra vierge olie in een pan en bak de bloemkoolrijst 3 min. Snijd de pijpajuin in ringen. Voeg de pijpajuin samen met de gerookte kipreepjes toe aan de rijst en bak nog 2 minuten mee.

Laat de macaroni met de erwten uitlekken in een vergiet. Vang vervolgens 120 à 150 ml van het kookvocht op. Voeg de erwten, macaroni, de kaas, het kookvocht, melk en nootmuskaat toe en verwarm al roerend tot de kaas is gesmolten. Serveer direct.

TIP:Is je saus iets te lopend? àvoeg 1 à 2 eetlepels maïzena toe!

TIP: Ook lekker in de oven met een gegratineerd korstje

 

Voedingswaarde per persoon: 422kcal / 37.1g Ew / 9.5g V / 46.7g Kh