Ingrediënten voor 2 personen

250 g rauw hertenfilet
15 ml olijfolie om te grillen
peperkorrels
Provençaalse kruiden
rozemarijn

400 g bospeen
waterkers

snacktomaatjes
lente-ui

Saus:
1 zakje kant en klare sinaasappelsaus Didden

1 mandarijn/sinaasappel
rode besjes (aalbessen)
sjalotje
jeneverbessen
rozemarijn

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de kroketten in 20 minuten in de oven gaar.

Schrap de bospeen en kook ze in 20 minuten beetgaar.

Voor de saus(50 ml per persoon):
Fruit een sjalotje, pel de sinaasappel verdeel deze in partjes was de rode bessen en voeg deze toe aan de kant en klare sinaasappelsaus met een takje rozemarijn en jeneverbessen warm deze in 5 minuten op.

Vlees:
Wrijf het hertenfilet in met peper en Provençaalse kruiden en voeg een takje rozemarijn toe. Gril de hertenfilet in een grillpan of koekenpan in 5-10 minuten gaar aan beide kanten medium.

 

Voedingswaarde per portie

600 kcal (met kroketjes)