Ingrediënten voor 4  personen

 1 klein handje gemalen amandelen

500 g geplette tomaten

2 uien

20 cl room

1 bosje koriander

2 limoenen

4 kipfilets zonder vel

200 g yoghurt (natuur)

1 el peper

een beetje olijfolie

7 cm gember

2 eetlepels tandoorikruiden, 2 eetlepels gemalen komijn,

3 el garam massala, 2 el gemalen koriander

6 teentjes knoflook

zout

 

Bereidingswijze

Schil de knoflook en gember en rasp ze zo fijn mogelijk. Meng  in een kom knoflook, gember, paprika, komijn, koriander, tandoorikruiden en 2 eetlepels garam massala. Neem de helft van deze voorbereiding en plaats in een kom met yoghurt en gehakte kipfilets. Meng goed, dek af met folie en laat minstens 30 minuten marineren. Giet een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de fijngehakte uien met de rest van het kruiden- en kruidenmengsel. Laat 15 minuten koken. Voeg geplette tomaten, gemalen amandelen en 50 cl water en 1/2 theelepel zout toe. Mix en laat een paar minuten sudderen. Als de saus is ingedikt, haal je van het vuur. Plaats de gemarineerde kip op het rooster van een voorverwarmde oven op 180 ° C en laat gaar worden door vaak te draaien.

Verwarm de saus, voeg de room en de resterende garam massala toe. Mix en pas de kruiden indien nodig aan. Neem vanaf het begin van het koken de pan van het vuur en voeg de kip toe. Bestrooi met gehakte korianderblaadjes en besprenkel met limoensap. Serveer met rijst.

Voedingswaarde per persoon: 421kcal